Wednesday, August 20, 2014

BLOOM & DECO CAKE CLASS

Posted by rani ismail at 2:50 PM 0 comments
A'ssalamualaikum...
Kelas terbaru!
Kelas yang best dan sangat berbaloiiiii
Ok details rani update kat sini yaaaa
Design boleh pilih yg mana satu nk belajar.








1. Modul : Bloom & deco cake class
2. Details : 
a)Percuma resipi kek & resipi icing. Resipi cake yg sedap dan lembap. 
Resipi icing yg mudah dikendalikan, sedap & tidak mudah cair
(NEW RESIPI)
b)Pelajari teknik menghasilkan icing dan mewarna dengan betul.
c)Pelajari teknik melapis 
kek supaya kemas dan mudah.
d)Pelajari teknik mengicing 
cake supaya mudah kemas dan licin.
e)Pelajari teknik menghasilkan swirl, double swirl, drop flower, five petals, 
leaf, dgn cara yg mudah, cantik dan kemas.
f)Pelajari teknik menghasilkan warna pastel & terang.
g)Pelajari teknik menyusun bunga supaya lebih sesuai antara satu sama lain.
h)Pelajari teknik menghasilkan hiasan 
pada dinding, tepi cake serta ruffles pelbagai gaya.

Tarikh : 6 SEPTEMBER 2014
Masa : 9 Pagi - 2 Petang
Yuran : RM 250
Deposit : RM 100
Lokasi : Rani Cakes baking studio, 28 Tmn Seraya, 
06010 Changlun Kedah.

Utk daftar sila WA, SMS, TELEGRAM ke nombor
Tqsm
Rani 
 
 
 


 
 

Sunday, August 17, 2014

WARM UP

Posted by rani ismail at 11:54 AM 0 comments
Assalamualaikum, 
Hi apa khabar? Lamanya tak jenguk blog. Rindu gila. Tu la selalu mmg ada kt Fb (Facebook) atau kt Instagram (IG).

Dan nk bg tau no tel dh tukar ke 019-5219655 & 012-4594032. Kedua-dua no tel ni boleh dihubungi utk tempahan ya.
Boleh SMS, WA (whatsapp), & TG (telegram). Maaf jika terlambat balas ya. 

Ok, salam manis dan sayang ya!



 

Thursday, January 9, 2014

KELAS DONUT LEA OVEN

Posted by rani ismail at 10:48 AM 1 comments
Anda masih tercari-cari bagaimana membuat dan mempelajari teknik membuat donut sesedap Big Apple? Kini kami bawakan pakar untuk membantu anda menghasilkan donut yang licin, lembut, gebu, sedap serta anda juga diajar cara menghasilkan donut secara frozen. Pelbagai jenis topping dgn rasa yang berlainan serta anda juga akan mendapat bonus resepi! untuk sertai detailsnya seperti berikut: 

Tarikh : 25 januari 2014 (Sabtu)
Masa : 9 pagi - selesai
Tempat : Rani Cakes Baking Studio
Yuran : RM 200
Deposit : RM 100
Pengajar : Lea oven
Status : Masih available
Untuk sertai : sms, whatsapp, call 0194733232


KELAS ROTI MAMAZIEZA

Posted by rani ismail at 10:23 AM 0 comments

Pelajari rahsia membuat roti yang lembut, gebu dan sedap dgn menggunakan teknik yang mudah.
Kelas hands on ini anda akan pelajari 8 jenis roti. Peluang menjadi pakar roti berada di hadapan anda! Jom sertai dgn hubungi no di bawah: 

Tarikh : 18 Januari 2014 (Sabtu)
Masa : 9 pagi - selesai
Tempat : ranicakes baking studio, changlun Kedah.
Yuran : RM 280
Deposit : RM 100
Status : Masih ada kekosongan
Pengajar : Mamazieza
Untuk sertai : sms, call, whatsap 0194733232

Sunday, September 8, 2013

Biskut raya 2013

Posted by rani ismail at 9:03 AM 1 comments
Antara yg sedikit sebanyak dari order yg agak melampau banyak tahun ni...syukur...











Ini antaranya...

Orders

Posted by rani ismail at 8:38 AM 0 comments
Asalamualaikum...
Ok Nak tambah yg order-order yg diterima...
Maaf tak tak ikut turutan ni...











Ok nanti update lagiiiii











Thursday, August 22, 2013

Duniaku dan cake

Posted by rani ismail at 5:18 AM 0 comments
Assalamualaikum...
Nk berblog balik... Sayangnya kt this blog teramat rindu gila kt kekkkk. Ramai yang Tanya pasal kek, pasal kelas. Pasal order. Haaaaa sbrg order still opennnnnn 

Haaaa bnyk sgt activities kt instagram (ig) fb tu yang blog sepi gilaaaa


Dan yang pastinya banyak bersama Sarah, she is getting bigger as a toddler ...


Tetapi rindu sgt kt activiti kekssss...Beru-baru ni Ada buat Barbie doll syok pulak, adussss


Lagiiii....


Dan Ada lagi....


Saturday, April 13, 2013

AGEN BISKUT

Posted by rani ismail at 8:52 AM 0 comments



Assalamualaikum...
Salam penuh kesyukuran dan kebahagian, mudah-mudahan anda berada di dalam keadaan yang sangat baik dan sempurna, alhamdulillah.

Ok, sebuat pasal syukur Alhamdulillah kini Rani Cakes melangkah setapak lagi menjadi pengeluar Tangy Tat Nanas dan Cheerio Chocolate chip, Alhamdulillah syukur. Product yang berkali-kali diimprovekan sehingga yang terbaik dapat dihasilkan. Ianya bukan hanya utk raya sahaja, tetapi utk setiap masa dan bila-bila masa. Itu fokus kami kini, Your Everyday bite. Insyaallah ia adalah produk yang suci, halal dan berkualiti. Anda Pasti puas hati. Insyaallah.

Alhamdulillah, kami baru sahaja bermula fokus dgn biskut ini dan jualannya sangat-sangat memberansangkan! 300 balang telah terjual dlm 1 minggu, Alhamdulillah...

Kami juga mewujudkan page bagi kedua-dua biskut ini, sila ke page dibawah sekiranya anda memerlukan lebih maklumat serta update semasa dari kami.

Tangytatnanas
Cheeriochocolatechip

Sejajar dengan itu, Kami di Rani cakes mempelawa anda untuk menjadi sebahagian dari keluarga Ranicakes, untuk sama-sama kaya dan berjaya. Insyaallah. Kami membuka peluang kepada anda untuk  menjadi Agen kami yang sah.

Promosi ini Sah sehingga 30 April 2013. Hanya dengan RM 55 sahaja anda layak menjadi agen kami yang sah! Jgn lepas peluang untuk menjana pendapatan dgn cara yang sangat mudah! Hanya yang pantas akan menang! pinjam kata-kata mentor saya =) 

Kami juga memerlukan staff dlm tempoh yang terdekat ini.
Bagi yang mempuyai kelayakkkan seperti berikut sila bertindak SMS  ke 012-4594032 dgn tajuk STAF BISKUT:

-Wanita-solat
-menutup aurat

-umur 20 - 30 thn
-rajin & komited
-lepasan spam dan stpm di utamakan
- yg mengganggur, ibu tunggal dan hidup susah


Bagi yang nampak peluang ini sila buat tindakan seperti whatsap, viber, atau Wechat ke no 019-4733232 dgn tajuk AGEN BISKUT, sms anda akan saya reply dlm tempoh 24 jam insyaallah.

Salam kebahagiaan
Senyum-senyum selalu
Rani


 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof