Monday, December 1, 2008

.:.N3 LeLah EnD part.:.

Posted by rani ismail at 5:42 PM
Aaa.....alhamdulillah, dah sampai end part LeLah...lega sikit, Kek fondant yang diorder oleh ct, "rani, ct nk kek, bukan cuppies tapi ada bumble bee dan ada la haiwan-haiwan yang lain" tu dia...pulak dah...ct ni la yang dulu first order cuppies bumble bee tu, dah la rani ni masih terkedek-kedek @ amatur dalam fondant ni...ni la first time buat kek fondant...tak pa la, take as a challenge to me...berpeluh-peluh menyiapkan kek seketui ni pun...padahai kek ni sangat haluih, tapi sangat sangat enjoi sbb kalerful dan bulih buat macam-macam haiwan, hemmm sbb tu la kek fondant ni harganya mahai nooo...


antara haiwan-haiwan yang terlibat...




chocolate moist fondant cake
topping with ganache + fondant + gumpaste + figurine
filling with ganache
1.5kg
6"


** untuk anna, tqvm for the tips**


11 comments:

Min on December 1, 2008 at 8:34 PM said...

Dik, comel sgt kek ni.. good work ! Keep practicing, nanti mesti semakin cantik.

Aishah @ UmmiAqil on December 1, 2008 at 9:07 PM said...

akak comelnye haiwan2 penuh setaman....ngan bunga2...cute..

fizafarizah on December 1, 2008 at 9:20 PM said...

Rani, makin canteks kek2 rani skang ni...comel2 semuanya...!

chepah75 on December 2, 2008 at 6:25 AM said...

wei hang....comei, comei, comei... aku suka sangat.... ni yg buat aku rasa nak buat gak haiwan2 tu semua... nanti hang ajaq aku no...

kamalina a.k.a aimi on December 2, 2008 at 9:20 AM said...

WOW!!! sgt cemerlang...comei wehhh....mcm belek buku wilton jaaa........

D.a.a.l.i.a. on December 3, 2008 at 7:02 AM said...

comel gilerr kek fondant awak tu eh..... pstt... memang Ellie anak kita la tu yg join klas deco ... dia teringin

wan on December 4, 2008 at 1:58 AM said...

lawoonye dia punya fondant cake! suka sgtla rani.. tgk fondant cake rani ni teringin nk buat fondant cake.. gatal kan... tp wan tgh cuti baking. Ntah2 cuti gol terus ni.

zaitgha on December 4, 2008 at 8:34 PM said...

i like the bees....wonder if i could make them...

nuyui on December 4, 2008 at 10:08 PM said...

uihhhhhhhh rani,sgt comei haiwan2 itew...good work...

Rani on December 14, 2008 at 11:01 PM said...

k.min : tqvm k.min sudi jenguk sini, walauapapun masih banyak lagi hat kena amek taw, nih nk pi menuntut ilmu ngan kt min nih!!!
aishah : haiwan2 ni semua datang dgn jemputan, tapi rasanya kalau tak jemput pun mai jugak!!
fiza : amboi fiza!! kata kat orang, kek dia pon lawa nooo...
chepah : hang ni buat2 tak taw pulak!! hang kan lagi adband dari aku pasai pondant nih!!!
aimi : oitt aimi, hang pun bole nooo..menatang tu semua hang glinte2 jadi la nooo...
k.daalia : kek lagu k.daalia pon bulih buat sbb gelinte2 pastu tampal2, then jadi la dia...
wan : wan jagn tak taw nk buat seketui hat haluih lagu ni pon berejam rejam, jenuh..apa2 pun rani suka tgk cc wan yang duk dalam bakui tu...sangat menawan dan chantek la!!!
k.zai : u can make it la!!! mesti bole!!!
nurul : rani admire roses nuyui yang duk melingkaq atas kek tu...lawa esp suka tgk kudup roses tu....

Fangyaya on October 12, 2015 at 8:22 PM said...

20151012fangyanting
coach outlet, http://www.coachoutletstores.com.co/
oakley sunglasses, http://www.oakley.in.net/
the north face uk, http://www.thenorthfaces.org.uk/
true religion jeans, http://www.truereligionjeanscanada.com/
pandora jewelry, http://www.pandorajewelryoutlet.us.com/
nike air max uk, http://www.nikeairmaxshoes.org.uk/
the north face clearance, http://www.thenorthfaceclearances.us.com/
nike mercurial, http://www.nikemercurial.org/
kobe bryant shoes, http://www.kobebryantshoes.in.net/
cyber monday deals, http://www.blackfridaydeals.us.com/
tiffany outlet, http://www.tiffany-outlet.us.com/
replica watches, http://www.replicawatchesforsale.us.com/
parajumpers coats, http://www.woolrichoutletstore.us.com/
longchamp handbags, http://www.longchamphandbag.us.com/
cyber monday 2015, http://www.blackfriday2015.in.net/
futbol baratas, http://www.futbol-baratas.com/
lebron james shoes, http://www.lebronjamesshoes.in.net/
chanel handbags, http://www.chanelhandbags-outlet.co.uk/
michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com/
hermes belt, http://www.hermesbelts.us/
the north face jackets, http://www.thenorthfacejacket.us.com/
ugg outlet, http://www.uggoutletstore.eu.com/
ray ban, http://www.occhiali-rayban.it/
chanel handbags, http://www.chanelhandbagsoutlet.in.net/
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com/

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof