Monday, December 15, 2008

.:.seisi koma part 2.:.FiZa's wedding part 1.:.

Posted by rani ismail at 9:45 AM
Alhamdulillah...syukur sangat dapat menyiapkan plain cmc cuppies ni. Fiza telah mengoder 1700 pcs cc ni bersama tempahan yang lain lagi, nanti rani apdet kemudian ya...tqvm fiza kerana memberi kepercayaan dan peluang kepada k.rani untuk melaksanakan semua ini. Rani amek masa 2 hari untuk menyiapkannya. Sebenarnya bole buat untuk 1 hari tapi setelah congak2 lebih baik buat 2 days. Hari pertama 1000 pcs then 700 pcs for the next day. First day me, hubby, muna[my niece] and imran[my nephew]...alhamdulillah setel. Then for next day hubby yilek, pi keja...so me, muna and imran....hahaha bertungkus lumus menyiapkannya!!! then siap dalam pukui 1 tghari cam tu...so ni la rupa chocolate moist cuppies ku...


plain chocolate moist cuppies
1700 pcs

*okiess, for next enty cake hantaran.....

8 comments:

kamalina a.k.a aimi on December 15, 2008 at 11:28 AM said...

haaa....patut pun sesi koma... kalau aku sesi nyawa ikan...hahahahaha... samalah tu kan.. tak sabaq nak tgk next entry nih...

aishah on December 15, 2008 at 12:44 PM said...

kalau dah ribu2 pcs ni kena amik talian hayat le ye tak? kalau sorang2 bukan koma aje, terus hanyut...hihi
cantik choc moist cuppies..tak lekang ye?

chepah75 on December 15, 2008 at 3:03 PM said...

kalau ada gambaq semua orang terbongkang lagi best.... hiii... aku baru koma semalam satu hari... hari ni hidup balik...

Lia@LovelyCakes on December 15, 2008 at 5:35 PM said...

Rani, elok je cupcake awak buat tu. Any tips x supaya cup tu x tanggal dari kek? Slalu sy buat asik tanggal je.

D.a.a.l.i.a. on December 15, 2008 at 10:28 PM said...

tahniah .. tahniah ... projek mega

Kak Daalia

Rani on December 17, 2008 at 2:57 PM said...

aimi:bulih kata lagu tu la...nasib baik koma hidup semuala, dia buat koma teruih jenuh aku...aimi tqvm hang selalu datang sini tinggai komen positi untuk aku, tqvm my dear friend!!!

k.aisha: tu la kak talian hayat ada 3 tapi lepas tu tinngai 2, jenuh nk kampui, jadi haru biru gak..alhamdulillah, cmc cuppies ni setakat ni tak penah lekang la...

chepah:oitt pandai hang noo..hat banyak2 benda bole tengok hat terbongkang jugak nk tengok noo...sapa nk tunjuk kat hang!!bluek!!!

lia:alhamdulillah setakat ni ok...biasanya rani panaskan oven dalam 40 hingga 45 minit then baru bakaq cc tu, suhu 175-180, bakar selama 20 minit,bakar pada rak paling atas dan rak paling bawah,api atas bawah,bila dah 20 minit keluarkan yang atas dan naik kan rak bawah keatas ten tambah lagi 15 minit, rak yang kosong di atas di tambah cc yang baru,ulang langkah sehingga habis

k.daalia: alhamdulillah k.daalia, tqvm for ur support.

d'muffins on December 18, 2008 at 12:39 PM said...

wwooo... dasat tu rani... i can imagine how the very kelam kabuts u were that time... huhuhu... tp the most is the self satisfaction... kan kan kan...

fiza on December 31, 2008 at 10:49 AM said...

utk kak rani, terima kasih bebyk (tak terhingga) atas semua effort yg diberi utk siapkan order2 fiza ni. hehe.masa/lepas knduri, ramai yg tanya no contact k.rani, so kalo makin murah rezki pasni, alhamdulillah. tp jgn lupa bg credit TART Blueberry pada fiza. ;)

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof