Wednesday, December 17, 2008

.:.seisi koma part 4.:.FiZa's wedding part 3.:.

Posted by rani ismail at 8:50 AM
Alhamdulillah...syukur sangat setelah dapat menyiapkan this wedding cake, FiZa request kek yang ala cam gini...lama la jugak amek masa sbb start petang dlm 2.30 ptg then abis dalam pukui 2.30 pagi macam tu la...mananya tak lama, orang ni pon tahap gear 1...hahaha, bukan apa be carefull, cuak gak...kek orang kawen...takut silap-silap jadi macam tupai baiki sana sini...

Ni adalah my first fondant wedding cake, lepas gi belajaq ngan lynn langsung tak penah buat kek kawen bertingkat-tingkat cam ni, masa belajaq guna kek dummy, jadi kena guna la balik skill yang di ajar, thanks lynn atas nasihat dan tunjuk ajar, so situation to handle of course sangat berbeza...apa-apa pun for me as a first step alhamdulillah...syukur sangat...






3 tier fondant wedding cake
chocolate moist cake

*nanti apdet lagi ya!!!



11 comments:

kamalina a.k.a aimi on December 17, 2008 at 10:59 AM said...

perghhhh!!!!!!!!!!!!!! cun gilosh rani.... bravo to u!!!! ni bukan amatur lagi... mcm pro la wehhhhhh...... keep it up my fren...

kamalina a.k.a aimi on December 17, 2008 at 11:01 AM said...

lupa lak nak tanya.. bunga2 tu hang beli ke buat sendiri.. tak pernah la kjumpa at kedai bunga lagu tu... cantik!!!

fizafarizah on December 17, 2008 at 4:25 PM said...

owh yess..mmg cantik n elegant.!class lah..suka tengok..

amaruszati noor rahim on December 18, 2008 at 6:47 PM said...

comei

D.a.a.l.i.a. on December 19, 2008 at 2:15 PM said...

cantik gilerr tu Ranikek fondant awak kali ni... macam HOTEL nyer class decoration tu... nampak professinal habis !! betul kak daalia ikhlas ni rani tak jek punya... kipidup okey !!!

Anonymous said...

mmg cun giler rani, wan boleh kata, one of the most beautiful tiered fondant cakes yg wan tgk ni.. keep it up rani!! Macam pro cake artist dari hotel ok... (pandai ckp org sendiri pun tgk mogok).

-wan sugarbuds-

nurul on December 22, 2008 at 7:57 PM said...

lawa nyer...terkedu sat...macam professional cake artist cam linda strauss lah...well done ..rani..

MamaFaMi on December 23, 2008 at 12:09 PM said...

Cantik! *clap* *clap* *clap*

aishah on December 23, 2008 at 3:57 PM said...

neat & beautiful

Lia@LovelyCakes on December 24, 2008 at 4:56 PM said...

Simple n comei kek ni. Bunga tu akak buat sendiri ke? cantikla

Wiz on December 25, 2008 at 2:28 PM said...

Love this so so so much. Excellent Job!

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof