Wednesday, December 31, 2008

.:.pink wedding cake.:.

Posted by rani ismail at 2:29 PM 6 comments
Pink...so lovely so romantic...this wedding cake ordered by Has[UNIMAP]...so easy deal with you, TQVM...sekali pandang kek ala english garden pulak....lagi pon this is my favourite colour...




chocolate moist cake
2 tier
11" + 7 "

*sila abaikan dinding yang belemoih itu, kerana ini adalah rumah sewa, hahaha...tapi bulan depa pindah rumah baru!!! rumah sendirik!!! Yeay!!!


.:.hijau lumut.:.

Posted by rani ismail at 2:10 PM 7 comments
Temanya wana hijau lumut, nk digandingkan dgn bunga bewarna kuning....cuppies hantaran ini diorder oleh FaiZa dari titigajah, TQVM kak....suka jugak tengok wana ni, lain dari yang lain la...




chocolate moist cuppies
topping with fondant + gumpaste
16 pcs
m size



.:.peach colour + stoberi.:.

Posted by rani ismail at 11:19 AM 3 comments
Request wana peach, untuk makan-makan dan cuppies stoberi untuk majlis bertunang adiknya...kedua-dua set cuppies ni di order oleh SyaM[UUM], TQVM syam, dan selamat makan makan...ni first time buat cuppies wana peach....



chocolate moist cuppies
topping with bc + gumpaste + sugar decoration
16 pcs
s size




Chocolate moist cuppies
topping with ganache + bc + ganache + strawberry
25 pcs
s size

*harga stoberi sekarang semakin mahal dan semakin menjadi-jadi!!! saiz stoberi yang diguna adalah AA atau King saiz ya...

.:.ros gulung lagik!!!.:.

Posted by rani ismail at 10:35 AM 3 comments
gulunggggg lagi.....kali ni order dari TiNi[UUM], tq vm ya tini...untuk engagement bro nya kalau tak silap, TiNi request wana-wana pastel camtu la..dan rasanya wana-wana ni seswai untuk jadi sweet combo...lepas ni order lagi ya!!!!



Chocolate moist cuppies
Topping with fondant
16 pcs
M size

.:.teddies lagi.:.

Posted by rani ismail at 10:14 AM 5 comments
Dek terbekenan dgn rose hat gulung ni maka terjadilah ros begini...teddies pengantin ni order dari Ila[UUM] untuk adiknya...ila request wana maroon...wana ini sangat susah bikin...dan sebagai amatur dalam bidang ini, rani amek masa selama 4 jam untuk bikin teddies tu...TQVM ila...



chocolate moist cuppies
topping with fondant
9 pcs
L size [3 1/4 oz]

.:.cheese tart.:.

Posted by rani ismail at 10:06 AM 2 comments
Blueberry cheese tart ordered from TiNi [My friend]...lama sungguh hang nk rasa tart ni kan...ni baru bole makan nooo....heheh, dan ni baru aku sempat apdet!!! walaupun hang dah telan tart ni dah berkurun....hahaha


blueberry cheese tart
25 pcs

.:sepasang kek.:.

Posted by rani ismail at 9:36 AM 1 comments
....hahaha ni lah sepasang kek,...order dari k.mirul[UUM], my loyal kastemer, tqvm k.mirul...maaf ya terlambat mengapdet di sebabkan ditelan kebizian yang lalu...sepasang kek ni untuk anak bujangnya yang lahir pada bulan yang sama...tu la jadi sepasang,
Kesian k.mirul terpaksa order kek ni pada bulan disember padahal birthday on november...
k.mirul request chocolate moist cake [CMC] katanya kedua-dua kek ni nk dihantar ke nursery anaknya....tapi disebabkan tak tahan godaan, separuh dari sebijik kek telah dingap!!! hahaha...amacam??? sedapkan!!! nanti tahun depan order lagi ya kak!!!

Sepasang kek ni guna teknik yang lain dari sebelum ni, selalu guna teknik piping jeli kali ni guna teknik bc transfer...kek spiderman ok tapi kek ipin belemoih abisssss...hahahaa, maaf ya k.mirul....







Chocolate moist cake
topping with ganache
8"

.:.design campur-campur.:.

Posted by rani ismail at 9:19 AM 0 comments
Order dari kawan Ina [UUM]...dah lama sangat sampai nk terlupa untuk di apdet...request nk design campur-campur antara bc + ganache...so ni la....TQVM ina!!!



chocolate moist cuppies
bc + ganache
25 pcs
s size

Monday, December 29, 2008

.:.lepas kawen.:.

Posted by rani ismail at 9:50 AM 2 comments
...lepas kawen, fiza order ni pulak untuk bawa balik ke putrajaya...

yang ni mesti bawak balik punya...25 pcs blueberry cheese tat

serta si comei yang mungil ini... 50 pcs

okiesss daa abes entry fiza...selamat berbahagia ya dik, TQVM...layari bahteramu sebaik mungkin...selamat berbahagia dunia dan akhirat....

*nk balik kg sat...nanti apted lagi ya!!!

Sunday, December 28, 2008

.:.cuppies hantaran,cuppies birthday & tarts.:.

Posted by rani ismail at 6:23 PM 2 comments
...hemmmm ni pulak cuppies hantaran yang ditempah fiza pulak... Semua design ditentukan fiza, rani yang menurut perintah sahaja...hehehe

fondant chocolate moist cuppies
41 pcs
m size


fondant chocolate moist cuppies
32 pcs
m size




buttercream chocolate moist cuppies
50 pcs
m size


dalam sibuk-sibuk kawen tu sempat lagi fiza suh rani buatkan cuppies birthday untuk adeknya!!! hihihi ; )


dan satu lagi yang mesti tak lepas adalah
blueberry cheese tart 100 pcs

tart ni di order untuk kali yang ke berapa tah...


*ada lagi taw...

.:.mari mengapdet!!!.:.

Posted by rani ismail at 12:09 PM 1 comments
...Yeay!!! alhamdulillah.....semua misi untuk bulan disember telah selesai!!! ishhh lama sungguh tak mengapdet dan bagaikan hilang sekejap dek kebizian tempahan yang melanda!!!
Syukur....alhamdulillah. TQVM to all my supported customers!!! credits to all of you!!! Syukran Jazilan.... Ok continue ngan wedding fiza...ketika akad nikah fiza telah mengorder...






150 pcs chocolate moist cuppies + 50 pcs blueberry cheese tart

*nanti sambung lagi dgn order fiza hat lain...
*anna tqvm bg RaNi guna ur design!!!*

Wednesday, December 17, 2008

.:.seisi koma part 4.:.FiZa's wedding part 3.:.

Posted by rani ismail at 8:50 AM 11 comments
Alhamdulillah...syukur sangat setelah dapat menyiapkan this wedding cake, FiZa request kek yang ala cam gini...lama la jugak amek masa sbb start petang dlm 2.30 ptg then abis dalam pukui 2.30 pagi macam tu la...mananya tak lama, orang ni pon tahap gear 1...hahaha, bukan apa be carefull, cuak gak...kek orang kawen...takut silap-silap jadi macam tupai baiki sana sini...

Ni adalah my first fondant wedding cake, lepas gi belajaq ngan lynn langsung tak penah buat kek kawen bertingkat-tingkat cam ni, masa belajaq guna kek dummy, jadi kena guna la balik skill yang di ajar, thanks lynn atas nasihat dan tunjuk ajar, so situation to handle of course sangat berbeza...apa-apa pun for me as a first step alhamdulillah...syukur sangat...






3 tier fondant wedding cake
chocolate moist cake

*nanti apdet lagi ya!!!



Monday, December 15, 2008

.:.seisi koma part 3.:.FiZa's wedding part 2.:.

Posted by rani ismail at 8:18 PM 6 comments
Kek hantaran dari FiZa kepada IsKaNdaR...kek hantaran ni memang terpaksa rani deliver sendiri disebabkan kesuntukan masa, biasanya memang rani tak pernah deliver tetapi disebabkan order fiza agak banyak dan berjenis-jenis sehingga kan kek wedding dan kek hantaran terpaksa hantar pada hari majlis perkahwinan fiza walaupun kedua-dua kek ni dalam perancangan nk diambil sekali semasa mengambil order-oder yang lain sehari sebelum majlis...tapi kalau diimbas kembali memang tak bole amek sehari sebelum tu sbb keta pengantin dah penuh diisi dgn order-oder hat lain, cupcakes dan etc...jawabnya kalau isi dua-dua kek ni pengantin kena naik atas bumbung la!!!! betul tak FiZa???

Masa tengah deco kek ni jam sudah menunjukkan pukui 3.30 pagi...sejak 7 dis hingga 13 dis kami semua menjadi zombie taman angsana!!! kui kui kui



chocolate moist fondant cake
2kg
8"

.:.seisi koma part 2.:.FiZa's wedding part 1.:.

Posted by rani ismail at 9:45 AM 8 comments
Alhamdulillah...syukur sangat dapat menyiapkan plain cmc cuppies ni. Fiza telah mengoder 1700 pcs cc ni bersama tempahan yang lain lagi, nanti rani apdet kemudian ya...tqvm fiza kerana memberi kepercayaan dan peluang kepada k.rani untuk melaksanakan semua ini. Rani amek masa 2 hari untuk menyiapkannya. Sebenarnya bole buat untuk 1 hari tapi setelah congak2 lebih baik buat 2 days. Hari pertama 1000 pcs then 700 pcs for the next day. First day me, hubby, muna[my niece] and imran[my nephew]...alhamdulillah setel. Then for next day hubby yilek, pi keja...so me, muna and imran....hahaha bertungkus lumus menyiapkannya!!! then siap dalam pukui 1 tghari cam tu...so ni la rupa chocolate moist cuppies ku...


plain chocolate moist cuppies
1700 pcs

*okiess, for next enty cake hantaran.....

Sunday, December 14, 2008

.:.seisi koma part 1.:.roses cuppies.:.

Posted by rani ismail at 9:08 AM 7 comments
Alhamdulillah...terlalu bersyukur sangat akhirnya dapat buat roses ni...sbb sebelum ni tak penah buat, hahaha...this cuppies ordered by NuRuL[UUM]...tqvm for the order nurul...dari feedback, U love it very much kan???



chocolate moist cuppies
topping with fondant + gumpaste flowers + sugar decoration
16 pcs

*nanti sambung lagi taw!!! banyak lagi nk di apdet!!!

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof