Wednesday, January 7, 2009

.:.wedding cake.:.

Posted by rani ismail at 9:11 AM
Kuning + pepel. Kombinasi wana ni rasa-rasa ngam. Mula-mula rasa nk boh hat bunga kala kuning saja, tapi bila dah ditimbang tara dan memikirkan heharmoniannya, rasanya pepel bole menyuntik sedikit kelainan itu detik hati rani...

kek wedding ni ditembah oleh k.zue dari kl untuk wedding anak sedaranya di jitra. Rasanya 3 bulan sebelom kot k.zue dah siap-siap booking, alhamdulillah sampai hajatnya untuk dijadikan sebagai hadiah!!! ishh best la kalau ada mak menakan yang rajin sponsor macam nih...sekali dapat melompat-lompat!!!

TQVM k.zue, sudi mengorder dan memberi kepercayaan kepada RaNi untuk membuatnya. K.zue, RaNi bekenan la kereta k.zue!!! bole hadiah kat rani seketui tak??? hahahahahaha




two tier fondant wedding cake
chocolate moist cake
10" + 7"

16 comments:

Aishah on January 7, 2009 at 10:05 AM said...

first commenter lagi...hihi
akak makin suka tgk hasil tgn Rani...especially utk fondant stacked mcm ni...very neat & smooth..& size cake pun nmpk seimbang, dah boleh offer class fondant plak rani..

kalau boleh share le.....apa size kek atas & bwh tu & beratnye? size rod yang rani guna?..tq

Aishah said...

oppss..size kek dah ada ek..tak perasan

the author on January 7, 2009 at 10:13 AM said...

rani...
sudah tiba masanya rani bukak kelas fondant. he he he
saya peserta pertama. cewah.teruja betoi
-najah-

fizafarizah on January 7, 2009 at 10:14 AM said...

wow, makin meletop-letop lah rani...very clean & neat presentation..i likeee!

kamalina a.k.a aimi on January 7, 2009 at 11:52 AM said...

WOW!!!!!!! ni betul2 tikey fondant...semenjak 2 menjak ni fondant kek je yg hang buat... manyakla masyuk nooooooooooooooo....

chepah75 on January 7, 2009 at 2:54 PM said...

seronok hang nooo... dok stacking fondant tu..... "che'rani kelas fondant berapa yurannya..?" **bluek****

Yummy Bites on January 7, 2009 at 3:14 PM said...

hi rani...minat tengok smua hasil tangan awak...memang kemas...cantik...i wish dapat berguru ngn u...tapi jauh di utara...dulu i skolah kat jenan, jitra..5 years kat sana..:)

MIDNITE BAKER@ TAIPING,PERAK on January 7, 2009 at 3:27 PM said...

kalu hak ini pakai kotak yg lagu mana ni rani huhuhu....

merpati66 on January 7, 2009 at 5:58 PM said...

makin mengancam semuga terus berkarya ya

nurul on January 7, 2009 at 9:51 PM said...

wah...meletop lah rani...cantik sangat..kemas

Linda Hussin on January 9, 2009 at 9:21 AM said...

Kak Rani... I adore your hasil kerja tangan... kemas jek... fondant pn smooth. suka sgt tgk...

Linda Hussin on January 9, 2009 at 9:22 AM said...

ermm... bunga pn akak buat sendiri ke??? syiok sgt tgk... ;p

D.a.a.l.i.a. on January 11, 2009 at 11:58 AM said...

cantik sangat rani.. kemas hasil kerja tangan awak.... memang sokogn 100% kata2 dia orang yg dah komen earlier ni..... dah leh jadi sifu...

Kak zue yang order ni zuwaidah ke namanya ? just curious.... kalau tol, kawan kita tu .. hehe

gadisworld on January 11, 2009 at 4:52 PM said...

cantiknya...kak rani..seperti yg saya ckp sebelum nih..insyaallah tuk wedding kek as nanti..as nak kak rani watkan yer..cupcakes masa ari tunang as ari tuh pun ramai yg suka..

aciqs said...

lawa lawa lawa ... isk bleh order tuk annyversary lah kot ... kekekekee

Lia@Lovelycakes on January 14, 2009 at 9:59 AM said...

Simple but sweet la kek ni. Suka tengok :)

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof