Sunday, January 25, 2009

.:.chocolate moist cake & cuppies birthday.:.

Posted by rani ismail at 8:41 AM 6 comments
Kali ni ida order CMC dan cuppies besday...satu untuk besday family, satu lagi untuk besday beloved fiance...kedua-duanya ada elemen romantis gitu...TQVM ida!!! next time order lagi ya....




chocolate moist cake
topping with ganache + chocolate grated + strawberry
1.5kg
8"






chocolate moist cuppies
topping with ganache + bc
16 pcs

**anna cuppies design tu RaNi copycat ala2 design u taw!!! tqvm

Saturday, January 24, 2009

.:.triffle & cheese tart.:.

Posted by rani ismail at 8:22 AM 0 comments
Repeat order dari k.ina...dulu hanya cheese tart tapi kali ni tambah pulak dgn triffle...so selamat makan k.ina bersama adik-adik tersayang!!! sayang sungguh k.ina kat adik-adik dia, TQVM k.ina!!!



peach triffle
13" x 13"


blueberry cheese tart
25 pcs

Friday, January 23, 2009

.:.hantaran cuppies & cheese tart.:.

Posted by rani ismail at 7:55 AM 6 comments
Cuppies hantaran dan blueberry cheese tart ni diorder kali ke 2 oleh k.zaharin[CAS,UUM]...bertemakan warna pink, katanya bakal adik iparnya suka warna pink...hemmmm turutkan je la...


hantaran cuppies
chocolate moist cuppies
topping with fondant + gumpaste
16 pcs




Blueberry + strawberry cheese tart
25 pcs


Thursday, January 22, 2009

.:.kelas cheese tat.:.

Posted by rani ismail at 12:06 PM 1 comments
Asalnya bukan kelas tapi diminta oleh najah untuk menunjuk ajar untuk membuat cheesetart...walaupun resipi dah bg pada najah sebelum ni tapi nk juga suh rani tunjukkan...so tak salahkan nk kongsi ilmu...tu dia cheese tart sempena chinese new year!!! hahahah

kali ni kita buat dalam cuppies mould bukan dlm shell tart mould


Wednesday, January 21, 2009

.:.makan-makan cuppies.:.

Posted by rani ismail at 11:55 AM 1 comments
K.zaharin[CAS,UUM] antara kastemer yang paling lawak yang pernah rani temui rasanya kot...hahaha...cuppies ni saja diorder untuk makan-makan dan untuk diintroduce kepada mentuanya sebelum cuppies hantaran yang ditempah dari rani untuk dihadiahkan kepada adik iparnya...kira testing la nooo....TQVM k.zahurin kerana sudi order!!!


chocolate moist cuppies
topping with bc + sugar decoration
M size
25 pcs

Tuesday, January 20, 2009

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 11:38 AM 0 comments
Aqillya turns 3....bila tgk qillya dah 3 tahun, semakin comel dan manis gitu. Cuppies ni diorder oleh K.long[UUM] jiran setaman rani untuk birthday qillya. Dulu qillya ni selalu rani duk pegang dan main-main dgn dia, masa tu k.maliah jadi pengasuh qillya so every morning dapat la main-main sat ngan dia....



chocolate moist cuppies
topping with bc + hersheys kisses + choc grated
25 pcs

Monday, January 19, 2009

.:.oreo blueberry cheese cake.:.

Posted by rani ismail at 11:22 AM 2 comments
Sangat sinonim cheese cake dgn Ita dan familinya...cheezy family!!! nk order mesti cheese cake!!! untuk selama-lamanya..."rani buat sedap" itu sentiasa menjadi ungkapan ita...alhamdulillah...k.long dan k.ngah selalu sebut "mak cik rani buat cheese cake sedap la mama" antara ungkapan anak neber rani...TQVM ita tak jemu-jemu mengorder...shukran!!!

Oreo blueberry cheese cake
Topping with blueberry
1.5kg
9"

Sunday, January 18, 2009

.:.kelas kek besday.:.

Posted by rani ismail at 10:51 AM 0 comments
K.ana juga continue untuk mai kelas kek ni..."k.ana nk datang hari sabtu la sebab hari jumaat ada kelas tuisyen akaun untuk student SPM" bunyi sms k.ana. So ini lah acara melembut jari jemari oleh k.ana...takut tgk k.ana konsentrasi sungguh mengadap SB ni...

roses k.ana...


Wa seronoknya SB itu.... lepas ni k.ana bulih buat macam-macam katun lagi nooo....on day balik dari UUM singgah la rumah rani k.ana...TQVM

Saturday, January 17, 2009

.:.kelas kek besday.:.

Posted by rani ismail at 3:52 PM 4 comments
Salam semua...
Lama tak apdet. Bukan tak mau apdet tapi keadaan dan masa tidak mengizinkan. Itu lah yang paling tepat tika dan saat ini. Bila akhirnya Januari, baru keadaan lebih lega....kerja perpindahan ke rumah b*** akan selesai insyaallah...alhamdulillah...

Maaf kepada yang menunggu entri kek yang telah diorder, rani akan apdet satu persatu...sabar ya...TQVM.

Kelas kek besday yang sering ditanya ole k.amal dan najah..."bila rani nk buat??" "kalau nk buat bg taw ya" "nk belajar buat kek besday"antara soalan yang sentiasa ditanya....akhirnya dengan izin Allah.....

tangan k.amal tgk mengadun icing....

tgh practise atas board ni...

Ben 10 pilihan k.amal...

serta pooh yang memang dah pasti sentiasa tak penah pakai seluaq!!! sekali pon tak penah pakai taw...tak malu sungguh...

satu penuh dgn aksi, satu masih rilek ja...hahaha



untuk najah dan k.amal, TQVM kerana masih sudi berkongsi ilmu dgn rani...kita semua masih belajar, semakin hari semakin banyak yang kita tak tahu sebenarnya...so selamat berbaking, berbaking, berbaking untuk selama lamanya...shukran jazilan!!! ilal liqa'...

Tuesday, January 13, 2009

.:golf theme.:.

Posted by rani ismail at 9:43 AM 4 comments
Terkejut. Itulah perasaan pertama kali menerima mail tempahan dari TiNi yang menempah kali ke 3 untuk birthday adek perempuannya. Golf theme untuk Eza....masa datang pickup baru tahu adiknya selalu masuk tournament...tahniah ya dek!!! kecik-kecik dah pro main golf!!!


chocolate moist cuppies
topping with bc + gumpaste
25 pcs
s size

Monday, January 12, 2009

.:.Ben10 cake.:.

Posted by rani ismail at 11:36 PM 3 comments
Ben10 cake...order dari MaZiDa, juga neber rani...pinta kek yang simple dan murah sesuai untuk makan-makan seisi keluarga. TQVM MaZiDa!!!



chocolate sponge cake
topping with bc + piping jelly
filling with bc + stawberry filling
1.5kg

.:.blueberry cheese tart.:.

Posted by rani ismail at 11:02 PM 0 comments
Blueberry cheese tart lagi...order dari my neber for her birthday...Hepi birthday k.ina!!! tqvm...


blueberry cheese tart
50 pcs

.:.blue swirl.:.

Posted by rani ismail at 10:36 PM 2 comments
Adhoc order dari NaNiE...jiran sebelah rumah RaNi yang mengorder this cuppies. Saja buat small swirl. Tapi yang paling best my dear hubby yang memfrosting this cuppies. Fuhhh kalau telek balik frosting yang dibuat memang sangat licin dan perfect!!! kalah pulak kita bluek!!!


chocolate moist cuppies
frosting with bc
32 pcs
s size

.:.selamat bertunang zu & fauzi

Posted by rani ismail at 7:56 PM 3 comments
Selamat tahun baru 2009...masuk ja tahun baru terasa sedikit kekalutan yang perlu diuruskan disamping tempahan dari kastemer...banyak perkara yang perlu difikir dan disetelkan...mudah-mudahan Allah memudahkan segala urusan hendaknya..

Dan selamat bertunang juga buat Zu dan Fauzi. "Rani buat kek dan cuppies wana turqoise" pinta Aciq dari Pusat Komputer UUM, sambil mengattach dua keping gambar yang salah satu cuppies buatan Guru RaNi...so ni la hasinya....TQVM aciq!!! selamba ya kamu ni!!!


chocolate moist cake
topping with bc
filling with strawberry
2kg
8"




chocolate moist cuppies
topping with fondant & royal icing
9 pcs
s size

.:.stoberi cuppies.:.

Posted by rani ismail at 7:38 PM 2 comments
Terasa lama sangat tidak berapdet. 5 hari rasa macam 5 minggu. Nasib baik tak 5 bulan....wohooo. Ni entry yang terakhir bagi DEC 08. Order kali kedua dari k.faiza, tapi rani tersilap. Asalnya k.faiza request stoberi cuppies yang ada bc bersama, tapi entah macamana rani langsung terlupa dan tak ingat. Hahaha, tu dia!!!! mungkin lagi satu sebab stoberi ini sangat "terover gedebok" yang sebelum-sebelum ni pon gedebok cuma yang ni memang sangat over la gedebok dan manis. Kali ni dari Egypt. Apa yang terjadi maaf ya kak!!!


chocolate moist cuppies
topping with ganage
25 pcs
s size

Wednesday, January 7, 2009

.:.wedding cake.:.

Posted by rani ismail at 9:11 AM 16 comments
Kuning + pepel. Kombinasi wana ni rasa-rasa ngam. Mula-mula rasa nk boh hat bunga kala kuning saja, tapi bila dah ditimbang tara dan memikirkan heharmoniannya, rasanya pepel bole menyuntik sedikit kelainan itu detik hati rani...

kek wedding ni ditembah oleh k.zue dari kl untuk wedding anak sedaranya di jitra. Rasanya 3 bulan sebelom kot k.zue dah siap-siap booking, alhamdulillah sampai hajatnya untuk dijadikan sebagai hadiah!!! ishh best la kalau ada mak menakan yang rajin sponsor macam nih...sekali dapat melompat-lompat!!!

TQVM k.zue, sudi mengorder dan memberi kepercayaan kepada RaNi untuk membuatnya. K.zue, RaNi bekenan la kereta k.zue!!! bole hadiah kat rani seketui tak??? hahahahahaha




two tier fondant wedding cake
chocolate moist cake
10" + 7"

Tuesday, January 6, 2009

.:.engagement cake lagik.:.

Posted by rani ismail at 11:12 AM 8 comments
Sangat suka. Itu lah yang dapat digambarkan apabila memakingkan kek nih... Kalau tengok balik memang simple tapi tah mungkin match diantara wana hijau dan bunga pepel itu....macam sesuai ja, dan mungkin lagi sebab bunga rose tu jenis bergulung. Kek ni di order oleh zihan untuk pertunangan adeknya dgn tema hijau...TQVM zehan!!!!



chocolate moist cake
8"
2kg

*nanti semua komen rani akan balas ya!!! rani agak sedikit kebizian melayan tetamu yang baru berkunjung tiga malam...sangat best!!! comei pulak tu!!!

*tunggu apdet seterusnya....wedding cake k.zue...


Sunday, January 4, 2009

.:.engagement cake.:.

Posted by rani ismail at 1:10 PM 5 comments
Order kali kedua dari Nurul untuk majlis pertunangan adeknya dengan request wana kuning, putih dan gold...tqvm nurul for ur support!!!


chocolate moist cake
9"
2kg

Friday, January 2, 2009

.:.happy birthday ayah!!!.:.

Posted by rani ismail at 9:15 AM 3 comments
Order dari tini untuk kali kedua...kali ni untuk birthday ayah kawannya...TQVM tini. Tini request wana pink dan coklat, tapi dah tahu bahawa tini suka wana-wana yang pastel...





chocolate moist cuppies
topping with bc + gumpaste
80 pcs
s size

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof