Tuesday, March 31, 2009

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 11:01 PM
mereka berdua menyambut birthday hanya selang sehari, best kan gitu?? jadi as pon order cuppies untuk birthday mereka berdua, as dan tunangnya. katanya nk yang sweet-sweet, simple tapi yang pasti mesti ada love-love la kan...dah tak lama dah nk makan nasik minyak ni...hehehe, amacam next order??? nanti mail k.rani ok. tqvm as...




chocolate moist cuppies
frosting with bc + ganache
16 pcs
s size


.:.kelas cupcake.:.

Posted by rani ismail at 10:06 PM
ok jom tengok bakat-bakat mereka yang datang untuk join kelas cupcake, antaranya wardah. wardah ni muka dia macam muka my adik ipar...hampir sama, tgk wardah teringat adik nah yang dah ada 5 orang anak tu...

kalau tgk balik wardah ni deko cuppiesnya lebih cermat dan berhati-hati...slow aja mendeco sambil mengelap-ngelap sisa-sisa bc yang belemoih[sememeh] pada cuppiesnya..dah bersih dan tak belemoih baru lega hatinya.


inilah hasil tangan wardah menghias cuppies...bila dah selesai deko masing-masing ceria ja tgk hasil masing-masing....jumpa lagi wardah!!!




k.balqis ni dah lama duk rancang nk mai belajar, dari sehari ke sehari. tak jadi-jadi jugak. rancang punya rancang ada ja yang tak jadi. Kita merancang tapi kuasa Allah lebih bijak menentukan. Akhirnya dapa jugak datang!!!

bersemangat lagi tu siap nk extra cuppies suruh rani sediakan untuk di deko nk bg kat anak saudaranya yang nk sambut birthday.

tengok la tu sekotak penuh cuppies di dekonya untuk bawak balik...bila dah sampai ke petang dah mula mengasah kreativitinya dgn mencuba pelbagai teknik yang dia nak, ibarat kata taram saja, nk tergelak pon ada!!! so gud luck dan sampai jumpa lagi.....

.:.kembali.:.

Posted by rani ismail at 9:49 PM
setelah hampir 2 bulan dlm keadaan yang amat gelisah, pening, serba tak kena, sedih pon ada di sebabkan tak dak internet, sampaikan satu hari nangis sebab dah tak tahan taw, bila my dear hubby tanya sebab apa?? jawapannya adalah sebab tak dak internet...huwaaaa....tapi itulah hakikatnya. Dear hubby cakap jom ikut abang pi ofis, ohhhh no no no, akhirnya alhamdulillah keadaan kembali reda dan lebih baik pabila internet dah adaaaaaa....yeay!!!!! thank you Allah....dan alhamdulillah juga pabila 3G sangat baik dan lancar di canglun ni....walaupun bagaikan di hujung donia......tapi canglun juga tersenarai bersama 3G!!! hahahaha


*oittt che pah, aku pun dah jadi pengguna 3G nooo....jangan tak taw canglun tetap mantop, hahaha

Friday, March 20, 2009

.:.cuppies bertunang.:.

Posted by rani ismail at 6:10 PM 4 comments
suka, gembira, seronok ketika deco cuppies ni...abes ja deko jam dah pukui 3.30 pg... suka pada kombinasi wananya...sesekali terfikir, kalau dapat imbas semula waktu nk bertunang dan nk kawen dulu rasanya macam nk buat kek sendiri ja....hahahaha...

so order ni dari awin untuk cuzinnya kt jitra rasanya...tqvm awin!!! next time order lagi ya!!!





chocolate moist cuppies
topping with bc + ganache + varieties topping
25 pcs
s size

NoTeS:
**TQVM kepada semua yang sudi datang, jenguk serta tinggalkan komen....rani tak dapat balas
komen lagi ya, sbb rumah blom ada streamix tapi tengah menunggu pengaktifan broadband
insyaallah...

**Cerita di kelas wilton nanti rani apdet ya...tak sempat nk apdet kali ni sebab ni pon apdet from
my hubby's office from 1pm till 7pm

**Yang mail rani akan cuba reply as soon as possible, tunggu ya...
**Salam sayang untuk anda semua!!! tqvm for visiting...
**ok nanti apdet lagi ya...

.:.cuppies makan-makan.:.

Posted by rani ismail at 5:52 PM 0 comments
tema untuk makan-makan...order dari ruhaya, mungkin nk test kot....then masa pick up ruhaya terus tempah kek untuk wedding dan hantaran...alhamdulillah...TQVM ya ruhaya...senang deal dgn u, tak fussy...


chocolate moist cuppies
topping with bc + piping jelly
25 pcs
s size

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 5:38 PM 0 comments
ala....lupa la pulak ni cuppies order dari sapa...nanti rani apdet balik ya...sori sori sori, tapi cuppies ni untuk birthday bfnya kalau tak silap....nk ada pooh gitu...Hopefully gembira orang yang menerimanya ya!!! tqvm!!!



chocolate moist cuppies
topping with ganache + bc
25 pcs
s size

.:. hantaran cuppies & cuppies makan makan.:.

Posted by rani ismail at 5:19 PM 0 comments
dua set strawberry cuppies yang diorder oleh ct yang kini sedang berada di us untuk adiknya mohi yang akan bertunang, 1 set lagi untuk makan-makan... ct ada rezeki ingin nk jumpa u...tqvm for orders

set 1
chocolate moist cuppies
topping with ganache + bc + strawberry
25 pcs
s size

set 2
chocolate moist cuppies
topping witc ganache + bc + strawberries
25 pcs
s size

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 5:01 PM 2 comments
masih bertemakan birthday...order dari amy yang jauh[upm] utk bfnya di aloq staq, kata amy" bf saya rasa macam nk nangis bila dapat cuppies birthday ni"...hahaha sentimental la pulak!!! janji afiq suka kan, tqvm amy sudi order ngan k.rani, nanti nk tunang dan kawin order lagi ya!!!






chocolate moist cuppies
topping with bc + varieties topping
25 pcs
s size

.:. golf cake & hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 4:35 PM 4 comments
Alhamdulillah tini masih sudi order ngan rani...kali ni order 2 kek sekali gus, 1 kek besday dan 1 kek hantaran untuk adiknya...kebetulan hari besday mom and dad tini bersamaan hari wedding adiknya...dua-dua kek ini dari idea tini...tini nk kek lebih kurang macam ni...berdasarkan attachment tini, kek besday memang tema golf sbb kata tini mom and dad tini suka main golf!!! hepi birthday dato' dan datin!!!



chocolate moist cake
topping with bc + piping jelly
13"X13"
4 kg

hat ni pulak kek hantaran untuk wedding adik tini...berpeluh-peluh mengadun wana merah untuk jadi sebegini...tapi semua tu pengalaman kan??? mana bole beli!!! design dan idea juga dari tini, tapi rani rasa masih tak puashati dan kena improve kan lagi my skill!!! btw TQVM tini kerana bg rani peluang!!!.



butter cake
covering with fondant + gumpaste
1.5 kg
7"

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 4:02 PM 2 comments
Penah tak u all semua rasa sedih macam nk nangis apabila selesai deko cuppies or cake??? sedih rasa sayang nk bg cuppies or cake kepada customer...bila depa datang pick up...ni la perasaan yang penah rani rasa pabila rani berjinak di bidang baking ini....cinta, sayang dan suka dgn bisnes ini!!! TQ Allah kerana memberi peluang dan ruang untuk mengejar cita-cita dan impian ini semula...alhamdulillah dan syukur sangat ya Allah...

dan kalau tgk balik lately ni rani suka buat macam-macam wana...sbb lebih seswai untuk kanak-kanak kan...nampak suasana ceria dan gembira!!! dan juga sejak kebelakangan ni rani lebih suka design melukis...sbb nk improve my drawing skill. Drawing, drawing dan drawing...mudah mudahan can improve...

so order in datang dari k.asmaliza untuk amani...moga-moga amani suka sangat!!! TQVM kak!!!





chocolate moist cuppies
topping with bc + varieties of sweet
16 pcs
s size

.:.plain cuppies.:.

Posted by rani ismail at 3:46 PM 3 comments
Sekali lagi order dari fiza...masih ingat kek 3 tier wana merah??? kali ni order plain chocolate moist cuppies untuk maksunya...sangat penat ok bikin ini sorang-sorang selepas abis course kat wilton tu...tapi alhamdulillah my dear hubby tlg abiskan 150 pcs macam tu la... pastu belanja la dia tgk dragon ball evolution movie...best oooo...tqvm dear!!! tqvm fiza


.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 3:32 PM 0 comments
Order dari yusra, my hubby officemate...untuk farisya aleya dan farah alyssa...tqvm yusra, next time order lagi ya...



chocolate moist cuppies
topping with bc
25 pcs
s size

.:.cuppies bertunang.:.

Posted by rani ismail at 3:14 PM 1 comments
Ni adhoc order...ish-ish ish, ni order dari ina, hang ni kan ina selalu buat kat aku macam tu...pening aku!!! suka buat terkejut-terkejut dan last minit!!! dah la nk hat pelik-pelik pulak tu...nk hat pelik-pelik, order awai no...hahaha. Ina TQVM no masih sudi order ngan aku. Aku buat hat simple tapi memenuhi permintaan hang noooo...jangan lupa order lagi dgn aku no...



chocolate moist cuppies
topping with bc
16 pcs
s size

.:.cuppies bertunang.:.

Posted by rani ismail at 2:58 PM 0 comments
Dgn memberi contoh yang pernah rani buat k.asmaliza hendakkan design yang simple begini untuk diberi sebagai hantaran untuk majlis pertunangan anak sedaranya...orange dan putih.

Masa datang pick up suka ja tgk dia...maklum la nk bg kat anak sedara kesayangannya...lain kali order lagi ya kak!!!



chocolate moist cuppies
topping with bc + gumpaste
s size
16 pcs

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 2:19 PM 0 comments
Entry tertunggak sebenarnya..sebelum pi kl lagi, so sory k.mirul...btw k.mirul dah order sebanyak 5 biji dah kek especially kek sebeday...dah complete untuk kelima-lima anaknya.
TQVM k.mirul kerana masih sudi order dgn rani.

Kek ni Hanis nk kek yang tak dak katun-katun...dah besaq kan tapi request dgn cmc yang grated dgn chocolate...hepi birthday hanis!!!

chocolate moist cake
topping with ganache + grated chocolate[choc, strawberry & orange]
7 1/2"
1kg

so sempena dgn kek yang telah diorder oleh k.mirul, rani bg sedikit cuppies sebagai gift untuk anak-anaknya. K.mirul terima kasih kerana sentiasa memberi sokongan untuk my biz!!! TQVM

Sunday, March 8, 2009

.:.wilton intensive class.:.

Posted by rani ismail at 11:44 PM 13 comments
Preview sikit...tunggu dgn kisah-kisah di wilton intensive course...

SABAR YA...NANTI RaNI APDET, NK APDET ORDERS DULU NOOO...

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof