Wednesday, May 27, 2009

.:.cmc plain cuppies.:.

Posted by rani ismail at 6:55 AM 2 comments
Salam.
in the making.....cmc (chocolate moist cuppies) 500 pcs for khairulnisya pusat komputer uum


***yang antaq mail, sabaq ya nanti rani balas noooo....tqvm, babai***

Tuesday, May 26, 2009

.:.kelas cuppies.:.

Posted by rani ismail at 7:48 AM 2 comments
Salam.
mungkin sbb telah biasa dgn membuat kek dan mengaising kek atun tidak menjadi masalah bgnya untuk belajar cuppies...agak cepat dan kelas ini habis agak awal....

jangan tak taw pelajar upm ni menghabiskan cuti semester dgn menjual kek dan cuppies di pasar malam untuk duit poketnya, emmmm nak taw?? rm 400 dia penah collect utk satu malam ooooo bagus dik!!! syabas!!! lepas ni macam-macam lg design la...nk tgk dia meniaga??? sila ke pasar mlm padang sera.....
muka awak ni mcm emelda la....


Monday, May 25, 2009

.:.chocolate cheese cake.:.

Posted by rani ismail at 10:19 PM 4 comments
Salam.
chocolate chese cake yang bertemakan kasih dan sayang...dari halis kepada mimi dgn ucapan "hepi birthday sayang" ekspresi kasih dan sayang sang teruna kepada dara kesayangannya.....suka tak mimi??? mesti kan???

chocolate cheese cake
topping with choc ganache + choc grated + bc
filling with chocolate
1.5 kg
8"


.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 10:01 PM 0 comments
Salam.
suka buat cuppies yang kalerful ni...hijau, kuning,merah, biru...kombinasi warna yang lengkap untuk menceriakan...begitulah bagi geng sesame street ni...set sesame street ni diorder ole zanariah bg pihak kakaknya untuk birthday nur batrisyia genap setahun....tqvm zanariah!!! order lg next time ya....


chocolate moist cuppies
topping with buttercream
sesame street theme
16 pcs
s size

.:.kelas birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 8:47 PM 0 comments
Salam.
nampaknya canglun ni akan penuh dgn "secret baker" la....hahaha degan permintaan supaya mereka juga digelar secret baker seterusnya..... jadi sekarang dah ada 3 orang secret baker, tapi semua secret baker ini adalah lacturer uum yang rani kenai. siapa mereka??? syuuuuuu diam-diam. terima kasih la sudi datang belajaq dgn rani yang masih terkedek-kedek lagi ni. dan kadang-kadang masih tenggelam timbui ja rasa....

rekod yang teratas paling lewat kelas tamat pada 9.50 mlm macam tu la...fuhhhhhh datang ke kelas dengan iringan cahaya matahari pulang dengan iringan cahaya bulan. tu diaa.....walau macamana pun tahniah kerana dapat menyelesaikan misi masing-masing walaupun terikat dgn tanggungjawab dan komitmen...lepas ni dah bole buat kek besday sendiri noooo....


.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 8:21 PM 0 comments
Salam.
berminat dgn tema minnie and mickey, nasib baik ada sekeping lagi edible image ni yang rani simpan, so bole guna la untuk besday qaisy ni...kek ni order oleh ct untuk hero kesayangannya, alhamdulillah ct berpuas hati sangat dgn kek ni!!! alhamdulillah, tqvm ct, hepi besday Qaisy....

vanilla sponge cake
frosting with buttercream + edible image
filling with blueberry
1.2 kg
8"



.:.kelas birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 6:01 PM 1 comments
Dua orang kawan yang sangat akrab. datang semula kali ni untuk belajaq buat birthday cake. bersemangat sungguh, tak kenal erti penat dan letih, sorang dari pendang, Fais dan seorang dari guar cempedak, k.ina...

kelas start pukui 9.30 pg dan tamat kira-kira 15 minit lagi pukui 9 mlm, bak kata pepatah, mai jumpa matahari balik rumah jumpa bulan...ni dia detik-detik sejarah mereka membuat kek hingga selesai mendeko kek, saksikan....

.:.cuppies teacher's day.:.

Posted by rani ismail at 5:44 PM 0 comments
"My blog is under construction"
zura yang berkhidmat sebagai guru, nk hadiahkan cupppies ni kepada rakan-rakan gurunya yang lain kalau tak silap....tqvm zura


chocolate moist cuppies
topping with bc
teaher's day theme
25 pcs
s size

.:.cuppies makan-makan.:.

Posted by rani ismail at 5:23 PM 0 comments
"My blog is under construction"
fuzai yang mengidam nk makan butter cake, jadi dia suh rani buat buttercake ni untuk first anniversarynya....masih juga bertemakan wana-wana pastel....tqvm fuzai, very easy dealing with you


butter cake cuppies
frosting with bc
anniversary theme
25 pcs
s size

.:.cuppies makan-makan.:.

Posted by rani ismail at 5:03 PM 1 comments
"My blog is under construction"
Salam.
masih bertemakan warna-warna pastel. saya terpaksa mempercepatkan kerja-kerja mengapload memandangkan kerja-kerja lain sedang menanti. cuppies makan-makan untuk my friend siti maryam and the geng kat unit ict ftm. lama tak jumpa dia, kebetulan dia dah nk sampai hari nk beranak jadi suh mai amek cuppies sebelum duk teliuq nanti....


chocolate moist cuppies
frosting with bc + ganache
flower theme
16 pcs
s size

.:.cuppies teacher's day.:.

Posted by rani ismail at 4:23 PM 2 comments
"My blog is under construction"
Salam.
lebih bertemakan wana-wana pastel serta bunga-bunga, oder dari k.yussalita untuk dihantar sempena hari guru ke sekolah anaknya yasmin..tqvm. design inspired by
chique cake, tqvm fiza.

chocolate moist cuppies
fosting with bc
flowers theme
16 pcs
s size

.:.cuppies thank you.:.

Posted by rani ismail at 4:01 PM 2 comments
"My blog is under construction"
Salam.
Cuppies tq dari mimi kepada bf nya, halis...dgn mesej thank you sayang, i love u...itu yang mimi highlightkan. deko diserah kepada rani sepenuhnya...tqvm mimi!!! i'm so happy when i'm making this cuppies for both of you....

chocolate moist cuppies
topping with ganache + buttercream
happy theme
16 pcs
s size

.:.cuppies bertunang.:.

Posted by rani ismail at 3:35 PM 2 comments
"My blog is under construction"
Salam.
tak pernah ganache yang rani buat jadi macam ni....cayaiq. rasa sangat frust. selesai ja adik fairuz datang pick up cuppies ni rani tepon fairuz dan minta maaf sbb ganache yang rani buat jadi cayaiq. alhamdulillah fairuz memaafkan...maaf ya dik k.rani pun tak taw apa musababnya dan ni lah kejadian yang pertama dan harap-harap tak jadi dah la lain kali....tqvm fairuz


chocolate moist cuppies
topping with ganache + buttercream + choc grated + strawberry
25 pcs
s size

.:.bakedecorate2u 1 tahun.:.

Posted by rani ismail at 9:50 AM 9 comments
"My blog is under construction"

Salam.
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...
Dengan rasa syukur dan rendah hati, alhamdulillah kini bakedecorate2u berusia setahun.
Terima kasih Ya Allah kerana telah mempermudahkan segala urusan...

Tiada ucapan dan kalimah yang lebih bermakna apabila baru-baru ni bakedecorate2u disiarkan di dalam kosmo oleh wartawan Shahni Farhana bertanggal 11 mei 2009, dengan ini juga saya dapat memperkenalkan Canglun walaupun saya bukan berasal dari Canglun tapi mungkin rezeki saya di sini. Sekali lagi alhamdulillah syukur ya Allah...ketika ni saya masih di kuala lumpur berkursus gumpaste flower. Saya tersedar apabila menerima panggilan dari k.ana yang memaklumkan perkara berkenaan. Tqvm k.ana.

Terima kasih di atas ucapan dan kata-kata tahniah dari rakan-rakan di luar sana, maaf saya tidak dapat membalas segala sms semua itu kerana hand set saya kehabisan bateri dan secara kebetulan saya terlupa membawa charger. Terima kasih sekali lagi di atas sokongan dan dokongan yang diberikan. Doa saya mudah-mudahan kita sama-sama melangkah dan terus melangkah untuk menghasilkan produk-produk yang dihasilkan oleh tangan-tangan islam...ianya satu kebanggaan untuk semua sebenarnya...

Selama setahun saya bergelumang di dalam bidang ini, macam-macam yang saya rasa secara realitinya, ada yang manis, masin, masam, pahit dan kelat...itulah asam garam dunia berbaking...dan hakikat dunia baking ini. Saya telan dan saya simpan semuanya dan jarang sangat saya ceritakan tetapi alhamdulillah Allah dan suami adalah tempat saya mengadu dan menjadi rujukan. Terima kasih ya Allah yang sentiasa memahami dan mengurniakan saya seorang suami yang sentiasa menjadi tulang belakang saya. Mudah-mudahan saya menjadi hamba yang sentiasa ingat dan bersyukur...

Saya sangat bersyukur juga dikurniakan kawan-kawan dalam dunia baking, pelanggan-pelanggan yang sentiasa menyokong, serta kawan-kawan di luar sana yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung. Kalau hendak disebut satu persatu banyak sangat. Terima kasih di atas segala bantuan, ilmu, doa dan ingatan. Doa saya juga mudah-mudahan Allah sentiasa memberikan sesuatu yang terbaik untuk kita semua...dan Allah sentiasa memandu apa yang kita kerjakan Insyaallah.

Akhir kata, saya hanya insan biasa yang banyak kelemahan, kekurangan dan mohon maaf kiranya ada salah dan silap, dan yang sempurna serta terbaik hanyalah dari Allah....serta doa untuk kalian sentiasa bersama saya insyaallah.....

Wassalam.
berpesan pada diri sendiri, tiada jalan mudah untuk mencapai kejayaan.....

.:.kelas gumpaste flower calvin.:.

Posted by rani ismail at 9:30 AM 2 comments
"My blog is under construction"

Salam.
kelas gumpaste flower yang sangat kecoh walaupun hanya 4 orang. biasala bila masuk ja hat dari canglun ni kelas agak gamat.....tak pa bukan selalu pun, masa kelas dan berjumpa kawan-kawan yang jadi macam ni...selalukan maya saja, bila realiti haru biru jadinya...hahahaha

so geng budak2nakai yang terlibat kali ni ita gula mentega, raishan cunkybites, rani bakedecorate dan aishahmad. bertapa la kami semua menyiapkan bunga selama 3 hari. kelas berlangsung di rumah sifu kami, lynn hassan. hari pertama dan kedua menyiapkan bunga, lepaih tu hari ketiga baru satukan semua bunga tu....

kelas ni agak mencabar sedikit la...pastu siap ada homework dari sifu calvin untuk kami....huwaaaaa tapi yang bestnya calvin ajaq memang best!!!!! tqvm calvin. semasa pertapaan kami membuat bunga ni rani ngan k.raishan ja dari luar kl, jadi port kami adalah di rumah lynn dan rumah ita. k.raishan memang menginap kat rumah lynn. rani pulak ikut suka, sat rumah lynn sat rumah ita, habis kelas bunga masih duk kat rumah ita sampai Ita, En.Hairul serta satu famili hantaq rani ke lcct. tqvm nooooo....


geng budak-budak nakai...

sifu bunga kami....


bunga-bunga kami... disebabkan nak bawak balik naik kapai terebang so masuk dlm kotak tanam dlm benda ni supaya selamat dan tak pecah, ternyata selamat dan berkesan. tqvm calvin dan ita dgn idea nih.....selamat bunga saya...sayang ooooo....

yeay!!! dapat bawak balik canglun!!!!!!!!!!!


Wednesday, May 20, 2009

.:.cuppies makan-makan.:.

Posted by rani ismail at 2:07 PM 1 comments
Salam.
gambaq amek pun dah tak clear. kelam kelibut punya pasai. lepas ja deko cuppies ni, kemaih apa yang patut teruih sumbat baju buh dalam beg...hahaha kalut sungguh. masa tu jam dah pukui 12 lebih. dlm kepala duk pikiq habih laa....tak dan dah, mana nk delivery cuppies lagi. haru biru jadinya..terukkan??? hahaha

sebenaqnya cuppies ni nk diberi pada ct sbb dia akan tlg amek rani kat lcct nanti, so tu yang buat, alih-alih my dear hubby cakap tak bole bawak noooo...kesian ct, tak dapat rasa my cuppies. tak pa bila-bila balik sini bg taw awai nanti bole buat dan bg kat ct nooo....

akhirnya cuppies ni my dear hubby bg kat sumayyah and the geng yang kami selalu duk pi makan kt anjung tu...katanya "sedap, terima kasih kak"


chocolate moist cuppies
topping with bc + ganache
makan-makan theme
16 pcs
s size

Saturday, May 16, 2009

.:.cuppies sorry.:.

Posted by rani ismail at 8:34 PM 0 comments
Salam.
sambung lagi naa dgn entry tertangguh sebelum ke kl aritu. masih bertemakan wana-wana cinta dan kasih sayang, tak lain dan tak bukan pink, merah, putih dan coklat sangat sinonim untuk mengekspresi perasaan...

cuppies sorry ni order dari linda from TV9 untuk "kawannya" di KTU kepala batas aloq setaq. maaf linda rani lambat publish, khabarnya U dan "dia" sudah intim kembali ek lepas I deliver cuppies ni. alhamdulillah, jangan bagi dia marah lagi taw. TQVM sudi order dari i...





chocolate moist cuppies
frosting with bc
love theme
25 pcs
s size






.:.mother's day cuppies.:.

Posted by rani ismail at 8:22 PM 0 comments
Salam,
ni juga order pada hari kelam kelibut, hahahaha banyak sungguh kelam kelibut noooo....tak pa la bukan selalu kan???

masih bertemakan hari ibu, ni order oleh ija dari jitra untuk ibu tercinta...maaf ya ija buat awak tertunggu-tunggu k.rani delivery cuppies sbb hari tu banyak benda nk buat dan kena selesaikan...btw tqvm ya!!!


chocolate moist cuppies
topping with buttercream
mother's day theme
16 pcs
s size

.:.mother's day cake.:.

Posted by rani ismail at 7:52 PM 1 comments
Salam,
order dari mas, kl....mas ni kawan ct, ct pulak kawan rani masa mengajaq dulu. kek sempena hari ibu nk diberi kepada mak mentuanya di pantai johor, alhamdulillah sampai juga ke tangan ur mom mas, tqvm for ur order... ni juga kek hari kelam kelibut nk berlepas ke kl, nasib baik tak terlepas kapai terebang oooo....



super moist chocolate cake
topping with ganache + choc grated + grapes
filling with ganache
7"
1.5kg

.:.hantaran cuppies.:.

Posted by rani ismail at 7:40 PM 0 comments
Salam,
last minit order, masa yang agak kelam kelibut, dgn budget yang agak terhad, my loyal customer datang rumah malam-malam minta buatkan order cuppies hantaran nih...kesian pulak, tapi bg taw awai-awai bole tapi simple ja sbb hari yang nk amek order tu dah nk terebang pi flower course kat kl....so k.ina setuju... so ni dia...


chocolate moist cuppies
covering with fondant and gumpaste
rose ribbon theme
16 pcs
s size

.:.mother's day cuppies.:.

Posted by rani ismail at 7:25 PM 0 comments
Salam,
bertemakan mother's day, ana dari jitra order mother's day cuppies ni untuk mak dan abah tersayang...ana juga minta rani lukis ipin dan upin serta ada bunga-bunga sikit....mesti mak dan abah dia pun rasa syok dan berbunga-bunga hatinya kan??? hehehe...tqvm ana....



chocolate moist cuppies
frosting with buttercream
mother's day theme
16 pcs
s size

.:.birthday cuppies & birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 6:45 PM 0 comments
Salam,
sebenaqnya banyak nk cerita dan nk bg taw tapi sebab kelam kelibut baru balik dari kl so rani apdet hat ni dulu nooo....

ni order oleh hanim dari uum untuk birthday anaknya Arissa humaira, 1 set birthday cuppies dan seketui kek super moist chocolate cake bertema wonder pet. kek wonder pet versi agak belemoih ya sebab blom pandai lukih free hand ni...

tqvm hanim!!! so apa macam ok tak???


chocolate moist cuppies
frosting with bc + ganache
birthday theme
25 pcs
s size


super moist chocolate cake
topping with ganache
filling with ganache
wonder pets theme
10"
2.5kg

Sunday, May 10, 2009

.:.details biskut raya 2009.:.

Posted by rani ismail at 8:45 AM 0 comments
Salam
berikut adalah details biskut raya dan kek raya:
Tarikh tempahan biskut raya:
18/07/09 - 30/08/09

Tarikh tempahan kek raya:
15/09/09 - 18/09/09

Tarikh pengedaran biskut:
14/9/09 (Isnin)
*jika mahukan lebih awal, sila beritahu.

Pick up point:
Pelanggan dari Alor Setar boleh memilih salah satu dari tarikh berikut. Sila maklumkan semasa membuat tempahan.
1)Tarikh: 14/09/09 (Isnin) Lokasi: Plaza tol Alor Setar selatan Masa: 6 petang

2)Tarikh: 18/09/09 (Jumaat) Lokasi: Plaza tol Alor selatan Masa: 4.30 petang

Untuk tempahan :
1)Lain-lain tempat - Rani (019-473 3232 -sms sahaja @ e-mail budak2nakai@yahoo.com)
2)UUM sahaja - Ct (012-513 1298 -sms @ call)

Pembayaran:
1)Pelanggan lain-lain tempat
- Full payment yang telah membuat tempahan. Sila bank in atau tranfer ke akaun CIMB NUWAIRANI ISMAIL 02050007833524 bermula 03/09/09 - 07/09/09. Sila sms setelah pembayaran dibuat.
2)UUM sahaja- Bayaran Tunai semasa penghantaran.

Friday, May 8, 2009

.: Gantung Apron 8-14 Mei 2009 :.

Posted by rani ismail at 10:23 PM 1 comments
Salam,

Secara rasminya diumumkan bahawa rani GANTUNG APRON bermula hari ini, Jumaat 8 Mei 2009 sehingga 14 Mei 2009.

Sebarang pertanyaan/permasalahan sila hubungi no tepon Rani ya ..
Email tidak dapat dilayan kerana tiada akses.maaf ya.

tq

Tuesday, May 5, 2009

.:.cuppies for fun.:.

Posted by rani ismail at 7:56 PM 1 comments
nk order cuppies utk adik kesayangannya just for fun, itu pinta azreen student uum. no prob, turutkan aja....puas gak dia cari rumah padahal dah ada kat area situ gak pusing pi mai pi mai dah depan mata rumah tapi tak jumpa hahahaha....pengalaman tu azreen!!! tqvm semoga ur sister suka ya.....

chocolate moist cuppies
topping with ganache + bc
fun theme
16 pcs
s size

.:.cuppies birthday + mother's day.:.

Posted by rani ismail at 6:37 PM 1 comments
set a, kombinasi birthday adik seha dan untuk mother's day manakala set b, kombinasi birthday
ayah hajar dan birthday adik hajar. cuppies ni life dideko depan hajar dan bfnya ketika datang pick up, sebab apa??? ada kisah dan cerita disebaliknya. tunggulah depa kat rumah rani lebih kurang 3 jam lebih....sori noooo hajar....tqvm ya...suka tgk awak pakai selendang, cantik dan kemas pulak tu....jumpa lagi taw!!!!

set a
chocolate moist cuppies
topping with ganache + bc
birthday + mother's day theme
16 pcs
s size




set b
chocolate moist cuppies
topping with ganache + buttercream
birthday theme + girlish theme
25 pcs
s size

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof