Wednesday, July 29, 2009

.:.barbie doll cake.:.

Posted by rani ismail at 6:14 PM 6 comments
Salam...
kali ni second time buat, permintaan buat my very supportive and loyal customer, shifa untuk birthday girl alesya...happy birthday girl!!! seronok tgk alesya senyum masa tgk kek ni...alhamdulillah...utk shifa tqvm!!! kerana sentiasa menyokong my biz till now...


barbie doll cake
super moist chocolate cake
2.5 kg


this is the birthday girl with her birthday barbie doll cake...

syifa said : Memang A++ for the cake decoration and rasa dia sgt laa sedap!! Alesya sgt excited sampai senyum meleret2 dari pagi dpt cake tu!!Thanks a lot Kak Rani for all your help and effort..appreciate it!! thank you very very much!!

Monday, July 27, 2009

.:.anniversary cuppies + snickers cheese cake.:.

Posted by rani ismail at 9:11 AM 3 comments
Salam..
selepas guide dari fiza, ita dan aimi akhirnya jadi la juga swirl ala-ala2 roses ini...alhamdulillah...tqvm all my friends....ok ni order dari dyiana untuk 7th anniversari nya...tqvm diana, rasa terharu gak sbb sudi datang dari kuala nerang untuk pick up cuppies dan cheese cake tu...insyallah lain masa dan ketika kita jumpa lagi.....terlebih terkurang mohon maaf ya....tqvm


chocolate moist cuppies
topping with bc
25 pcs
s size

snickers cheese cake
topping with ganache+nuts+snickers +caramel sauce
7"

Sunday, July 26, 2009

.:.cuppies hantaran + cuppies makan-makan

Posted by rani ismail at 5:41 PM 1 comments
Salam...
masa buat bunga utk cuppies ni badan dah mula rasa sihat sikit dah....suka dgn kombinasi warna cuppies ni. tqvm zila sudi order ngan rani, kirim salam kt faridah ya...

chocolate moist cuppies
covering with fondant + gumpaste
9 pcs
m size


chocolate moist cuppies
frosting with
16 pcs
s size

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 5:24 PM 0 comments
Salam...
order oleh syida dari uum utk birthday girl yana...tqvm shida!!! masa ni kesihatan masih belum memuaskan, lukis pun terketaq-ketaq. terlebih terkurang mohon maaf ya...


chocolate moist cuppies
topping with ganache + bc
25 pcs
s size

Wednesday, July 22, 2009

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 11:35 PM 0 comments
Salam...
cuppies order dari wahida utk birthday dear hubbynya. maaf ya wahida cuppies ni agak kurang kemas dgn tulisan serta lukisannya kerana k.rani masih blom recover dari demam...harap maaf....tqvm wahida!!!

chocolate moist cuppies
frosting with bc + ganache
25 pcs
s size

.:.kelas ciskek.:.

Posted by rani ismail at 11:24 PM 0 comments
Salam...
kelas ciskek dihadiri oleh najah dan inasally tapi najah tak sempat amik gambaq dah cabut lari....hahaha...najah mai belajaq sbb siaran tertunda hari tu....tqvm

*sekali pandang macam yatt pun ada inasally ni...

.:.cuppies hantaran.:.

Posted by rani ismail at 11:02 PM 3 comments
Salam...
kedua-dua cuppies hantaran ni diorder oleh aini dan iswadi di hari pertunangan mereka...tqvm ya!!!

chocolate moist cuppies
topping with fondant + gumpaste
m size
16 pcs


chocolate moist cuppies
topping with fondant + gumpaste
m size
16 pcs

.:.hantaran cuppies.:.

Posted by rani ismail at 10:26 PM 0 comments
Salam,
order dari lynn...maaf lynn rani buat agak simple sikit...less is more, harap-harap memenuhi citarasa lynn, terlebih terkurang mohon maaf ya....tqvm



chocolate moist cuppies
topping with fondant + gumpaste
m size
9 pcs

.:.cuppies hantaran + chocolate cheese tart

Posted by rani ismail at 9:59 PM 0 comments
Salam,
masih ingat kamera cake??? ha ha ha ...sharina repeat order cuppies utk cousinnya bersama
chocolate cheese tart...tqvm sharina!!!

chocolate moist cuppies
topping with fondant + gumpaste
9 pcs
L size

chocolate cheese tart
50 pcs

Tuesday, July 14, 2009

.:.cuppies thanks & sorry.:.

Posted by rani ismail at 9:42 PM 0 comments
Salam...
repeat order dari linda ntv9 untuk 'prince charming' nya yang berada di KTU kepala batas...tqvm linda...moga u suka...sampai jumpa di lain order..
.

chocolate moist cuppies
frosting with bc
25 pcs
s size

.:.basic cupcake decorating class.:.

Posted by rani ismail at 8:36 PM 1 comments
Salam...
kelas basic cupcake decorating kali ni disertai oleh ct, nana dan syura. kelakaq juga kelas kali ni...ct memang penah buat dan tahu selok belok buat kek, nana pula student kolej komuniti jurusan hotel katering manakala syura pulak seorang juru audit...tapi kerana minat terhadap selok belok cuppies mereka semua bertemu....kelas bermula jam 10 pagi berakhir pada 8.15 malam. sampai jumpa lagi ya.....

jom tengok deko depa ni...


nana, ct dan syura

hasil kerja tangan ct

hasil kerja tangan syura

hasil kerja tangan nana

.:.hantaran cuppies + hantaran kek + cheese tart

Posted by rani ismail at 4:01 PM 1 comments
Salam...
Alhamdulillah...misi selesai untuk hawa...selamat bertunang no....agak sibuk sedikit jumaat dan sabtu lepas menyelesaikan amanat dan tanggungjawab yang perlu digalas dan dilaksanaan. tqvm hawa...terkurang terlebih mohon maaf dipinta...

super moist chocolate cake
frosting with bc
2.5 kg
8"



supermoist chocolate cake
frosting with bc
2.5 kg
8"


chocolate moist cuppies
covering with fondant + gumpaste
9 pcs
m size


cheese tarts
mango
blueberry
chocolate
250 pcs


*k.rani cilok dari fb awak nooo....*

.:.snickers cheese cake.:.

Posted by rani ismail at 3:34 PM 2 comments
Salam...
sangat comelsss, gebusss, putih melepak dan cumilss gila...hahahah tu dia... so snickers cheese cake ni order dari ezy...sempena datang ke kedah ni...jumpa ehem-ehem dia serta buat suprise kat mimi ...hahaha...mimi dah kena

snickers cheese cake
2kg
8"


*gambar ini utk kek kak rani*sedap giloss

.:.cuppies makan-makan.:.

Posted by rani ismail at 2:54 PM 0 comments
Salam...
lama sungguh rasanya tak apdet...maaf noo yang duk tunggu lama untuk di apdet. alhamdulillah selesai order untuk minggu lepas...syukur...

ok ni order dari mursyida, nk buat makan-makan untuk anaknya. maaf mursyida lambat sikit antaq apapun seronok jumpa u and seisi famili...tqvm. next time jumpa lagi.
..

chocolate moist cuppies
topping with ganache + m&m
16 pcs
s size

chocolate moist cuppies
frosting with bc
cartoon theme
25 pcs
s size

Monday, July 6, 2009

.:.camera cake.:.

Posted by rani ismail at 8:11 AM 12 comments
Salam,
alhamdulillah...syukur dapat hasilkan kek ini. tqvm
sharina yang sudi order, i'm a newbie in this field. kelemahan dan kekurangan mohon maaf ya...happy birthday to En. Jusni Nasirun, moga kehidupan sentiasa dirahmati Allah serta dipanjangkan umur....tqvm ya...
**En.Jusni, banyaknya camera yang u ada...about 11!!! wow!!!**

**yang antaq email sabar ya nanti rani balas ya**

Fondant camera cake
supermoist chocolate cake [square cake]
butter cake [camera]
4kg ++

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof