Saturday, October 31, 2009

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 9:53 PM 2 comments
Salam...
Rasanya sbb tu la Bb ni rezekinya murah...semua birthday sedara mara bb tak lepas nk bagi kek...k.rani tgk rezeki bb ni murah sangat, tumpang gembira dan seronok...lagi diberi dan memberi lagi banyak datang...alhamdulillah...syukur kan?? mudah-mudahan lagi banyak ya...ini kek yang ketiga Bb dah order...

tqvm bb, masih sudi order ngan k.rani...kali ni order utk kakak sulung bb, siti arfah juga kazen rani, sebenaqnya besday kakak hari ni tapi disebabkan nk balik kg, rani delivery kek 1 one in advance la kiranya...dalam pukui11.30 pg mcam tu la kot kek sampai ke ofis Jelita..., ha klau sapa2 yang nk naik bas ke k.l bulih la tempah online atau beli tiket kt terminal bas shahab perdana...atau kalau nk naik bas from changlun atau UUm pun bulih, this is my Arwah pak cik punya bas, rasanya dah lebih 25 tahun beroperasi since masa rani kecik-kecik lagi...arwah sangat-sangat hardworking...Al-Fatihah utk Hj. Ibrahim b. Abd. Latif, semoga Allah mencucuri rahmat ke atasnya...utk kakak, semoga Allah sentiasa memberi rahmat di sepanjang hidup kita di dunia dan akhirat insyaallah...

**utk bb dan kakak, terus melangkah, melangkah dan melangkah...itu yang kita perlu lakukan utk biz kita, love u all!!!**


supermoist chocolate cake
frosting with bc + figurine
9" x 9"
2.5 kg

.:.cupcake hantaran.:.

Posted by rani ismail at 8:54 PM 1 comments
Salam...
hari ni effa bertunang tapi disebabkan nk balik kg. jadi effa amek hari jumaat pagi....tqvm effa..seronok gak dapat buat cuppies letak huruf dgn cutter baru...amacam majlis?? ok kan...banyak gambar kt fb k.rani tgk...hahahahaha, tak lama bulih la makan nasik minyak noooo...k, babai, see you again ya....

Tuesday, October 27, 2009

.:.Cake fondant hantaran.:.

Posted by rani ismail at 2:48 PM 0 comments
**yang sedang menunggu balasan e-mail sabaq ya...I will reply asap, tqvm**
Salam...

Seisi ulit mengulit bermula lagi...kek ni tempahan dari my kazen dari kl, dia dah inform nk order dah dua tiga minggu, so rani pun setuju la...tapi nk dijadikan cerita hari yang nk kena buat kek dan hantaq kek rani terkena sakit mata...hahahahah aduhai sayang...apalagi sms Bb bg tau yang tak bulih buat sbb mata yang sakit dan makin membengkak...jawapan Bb minta tlg juga sbb dia dah memang tak dak solution sbb dia duk kl, kalau duk sini bulih la juga pi godek2 kat mana...

tapi mungkin kerana niat nk tlg sama kot, alhamdulillah dalam sakit-sakit tu dapat juga mengulit bunga-bunga bermula jam 11.30 pg sehingga pukui 7.30 malam, tapi dah siap2 inform bb bahawa kek akan dihantaq tak kira pukui berapa pun janji siap dan akan sampai sebelum bermula majlis keesokkannya...bb setuju dan rani minta tlg bb inform kat kazen dia perkara yang sama, kazen dia pun setuju...alhamdulillah...

sementara tunggu bunga-bunga kering, sempat la pi makan dulu then balik sambung balik cover fondant atas kek, buat renda-renda utk kek sehingga habis deko semua hingga jam 4.30 pagi, pastu kejut my dear hubby pi delivery sama-sama kek ke aloq setaq, pukui 4.45 pagi kami bertolak dan alhamdulillah kek sampai ke tangan pengantin lelaki pada jam 5.30 pagi....lega sudah apabila selesai melaksanakan segala tanggungjawab yang diamanahkan...tqvm Bb...nice deal with you...




.:.kelas fondant cupcake decorating.:.

Posted by rani ismail at 12:15 PM 1 comments
Salam...
ni pula sekitar kelas fondant cupcake decorating...yang join masih orang yang sama...adni dan fazilah, pada mulanya ct haida pun nk join sama tapi disebabkan masalah kesihatan, dia tak dapat join. Tinggai lah dua orang ni...biasa la, hat sorang menggamat kelas, hat sorang bagai dikata, relaks dan cool saja....

kelas ni ajaq depa uli dan bancuh fondant serta gumpaste, masing-masing rasa menguli macamana sebenaqnya buat fondant ni...tapi sambil tu duk gelak tawa jadi tak la rasa teruk sangat walaupun ada yang tercungap-cungap...hahahaha...ni la penangan fondant dan gumpaste...kelas bermula jam 10 pagi dan selesai sekitar jam 8.00 malam...

semasa kelas berjalan, yang paling syiok bila ajaq depa buat roses, lepas ja ajaq depa pun mengulit la buat roses sampai rumah jadi sunyi sepi...macam masuk rumah kosong tak dak orang...hahaha terkesima dek nk buat roses tu...tahniah la nooo...semua roses adalah hasil tangan mereka sendiri yang tidak pernah kenal fondant dan gumpaste...

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 11:39 AM 0 comments
Salam....
mintakan kombinasi warna pink dan pepel...begitulah zuraihan order kat rani utk majlis aqiqah dan birthday aisya 1 year, comel la aisya ni...tgk gambaq kat fb, kata zuraihan, k.rani buat la apa2 design yang sesuai, saya duk kalut dgn kedai ni....so ini lah dua set yang diorder...alhamdulillah, katanya cuppies chocolate moist sedap...tqvm zue, moga bulih jumpa lagi..k.rani ada perancangan utk mengorder sesuatu dari zue...insyaallah...

chocolate moist cuppies
frosting with bc
s size

.:.kelas birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 9:28 AM 0 comments
Salam...
kelas kali disertai oleh adni dan fazlilah, adni sebenaqnya dah banyak kelas dia join tapi relax ja dia...dlm diam2 berisi. Hahahahaha, adni ni sebenaqnya penah rani jumpa masa pi kelas fondant dulu...sebab tu rasa macam penah tengok dan kenai...rupanya penah jumpa. Kalau diteliti adni seorang yang agak fokus orangnya apabila berbuat sesuatu...cth masa dia warnakan hello kitty bole nampak sikapnya...keep it up adni!!!

hat sorang lagi fazilah, masih meneruskan misi utk join ke kelas deko kek rani...dia ni kalau ada, tak kering gusi kami, klau gelak serah kat dia, satu taman seraya bulih dengaq...amboi sakan sungguh...tapi dia sangat teruja mendeko kek besday gambaq mickey tu sbb anak dia suka mickey...hahaha, tapi fazilah memang kejanya nk cepat dan nak balik awai saja...haihh sabaq2...nih bila nk buat nasik daging nih?? fazilah ni pandai buat nasik daging oooo....

haaa....ni dia kerja2 depa pada hari tu....

adni tekun berlatih di atas board

ni la fazilah, tu sakan duk warna mickey dia

teliti dan tekun mewarnakan hello kitty

mickey fazilah


hello kitty adni...

ok sampai kita jumpa lagi di kelas akan datang...babai

.:.supermoist chocolate cake.:.

Posted by rani ismail at 9:17 AM 0 comments
Salam...
kek yang paling simple dan sempoi kini mejadi keterujaan geng Pusat Komputer UUM...kali ni k.ana order 5 pcs utk dia dan adik beradik dia...

supermoist chocolate cake
RM 13
6"
**minimum order 5 pcs**

Thursday, October 22, 2009

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 8:36 AM 1 comments
*TEMPAHAN UTK WEDDING SEPANJANG CUTI SEKOLAH MULA DIBUKA YA, SILA BUAT TEMPAHAN AWAL DAN YANG MENGHANTAR MAIL RANI DAH REPLY AND PLEASE CHECK AT UR SPAM BOX JUGA, TAKUT TERSESAT KAT SITU, DAN YANG MASIH TAK DAPAT FEEDBACK FROM ME, PLEASE LET ME KNOW SBB KEKADANG ADA JUGA MAIL YANG TAK SAMPAI, TQVM
*
Salam...
Lain yang dirancang, lain jadiknya....hahahaha tapi yang pasti mesti ada hikmah disebaliknya kan?? kuasa Allah mengatasi segalanya-galanya...begitulah yang terjadi pada kek tempahan ni...btw akhirnya hubbynya suka sangat!!! tqvm syida sudi order dan tqvm juga utk dina yang datang pick up bg pihak syida yang tengah berpantang...tapi kerana kawan..mesti tolong punya kan??

Tuesday, October 20, 2009

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 12:31 PM 2 comments
Salam...
untuk besday eddy kali ni abg.lan yang keja kt bendahari uum order kek besday kat rani...kebetulan abg.lan ni memang jiran kat area rumah rani...masa dia datang tempah kek, raudhah pun ada sama sbb tgh ada kelas kapkek...so ini la rupa kek ben 10 utk eddy. Kata abg.lan nk bawa kek ni pi tadika anak dia...tqvm abg. lan, moga eddy seronok noo...




supermoist chocolate cake
frosting with bc + edible image
8"

Monday, October 19, 2009

.:.makan-makan cuppies.:.

Posted by rani ismail at 4:43 PM 0 comments
Salam....
Kesian wahida,
lama tunggu nk makan cuppies ni, dia request masa kek birthday fondant utk Datin Yasmin dan kek yang diorder oleh bb hari tu...maaf ya wahida, k.rani tak sempat tu yang terpaksa tunda...harap-harap arissa dan arianna suka ;-), comel kanak2 dua orang tu...

wahida suka wana yang terang-terang kalau tak silap, minta rani buatkan tema yang ada lukisan dan sesuai utk arisa dan arianna...enjoy sangat buat ur cuppies ni walaupun masa delivery dah nampak k.rani agak letih...hahaha tapi rasa puas hati make ur cuppies...tqvm wahida tak putus-putus mengorder dari k.rani....love to arissa dan arianna


chocolate moist cuppies
frosting with bc
fun theme
s size

Sunday, October 18, 2009

.:.mermaid cake class.:.

Posted by rani ismail at 8:15 AM 4 comments
**rani akan balas email bermula hari ni ya, tqvm**
Salam...

jangan terkejut ya...sebenaqnya sapa2 yang teringin nk join kelas barbie cake doll, anda juga bole memilih sama ada nk buat barbie cake doll atau barbie doll mermaid ni...

so ni la yang terjadi kepada nana yang telah beberapa kali join kelas rani...ok la k.rani, kita buat yang lain sikit kata nana sbb dia teringin nk buat mermaid ni...nana ni student yang agak sempoi dlm kelas rani, mungkin sbb banyak kali dia dah join kelas kut, jadi dia dah tak kekok....nana hang jangan marah naa....amboi semalam k.rani tgk dlm FB hang siap buh status seronok gila lepas join kelas ni nooo....btw ikan-ikan dan tapak sulaiman hang comei nooo...hahahaha terlebih terkurang minta maaf ya...insyaallah berjumpa lagi di lain kelas dan ketika...babai nana, tqvm.

jom tengok mermaid nana posing!!!

amboi seksi nooo....

.:.kelas cuppies.:.

Posted by rani ismail at 7:54 AM 0 comments
Salam...
lemah lembut dan manis orangnya, berkhidmat sebagai pensyarah di uum...alhamdulillah kelas bersama Raudhah juga selesai dgn jayanya sehingga habis pukul 8 malam lebih kurang macam tu la...Rani rasa "my first secret baker" kenal raudhah sbb satu fakulti dan bidang yang sama. klau k.ana tengok entry ni tepon rani ya....hehehehe

rasanya antara student kelas rani, raudhah antara student yang mengambil masa paling lama utk berlatih...practice make perfect kan?? moga raudhah juga sukses membuat cuppies utk anaknya bila tiba besday nanti...insyaallah... tqvm raudhah, insyaallah kita jumpa lagi ya...

.:.kelas cuppies.:.

Posted by rani ismail at 6:58 AM 0 comments
Salam...
dua-dua agk camera shy, tapi syikin kurang sikit kot manakala fazilah pula orangnya suka bergelak tawa...hahahaha riuh sungguh kelaih hari tu....dah pulak tu dua2 orang keja hospital, sorang nurse, sorang kt lab hospital tapi hospital yang berlainan la....

ni la hasil deko mereka...tqvm sudi join, Rani cuba memberikan yang terbaik utk anda mudah-mudah anda juga menuju kejayaan...berjumpa lagi di kelas akan datang insyaallah...



fazilah...



syikin...

Saturday, October 17, 2009

.:.Hari raya cuppies.:.

Posted by rani ismail at 11:33 PM 0 comments
Salam...
masih dlm mood ghaya..! cuppies ni diorder oleh Sukarni dari Bank Islam Jitra utk tujuan makan-makan sempena jamuan hari raya...tqvm sukarni sudi order ngan rani...nice deal with you...

.:.supermoist chocolate cake.:.

Posted by rani ismail at 11:11 PM 0 comments
Salam,
Balik ja delivery kek Bb dan weeda, rani pi hantaq smcc ni pulak kt pk uum...sapa lagi kalau yang order ni klau tak bukan geng makan kek cekelat sampai guling-guling...hahahaha. TQVM juga sbb suka makan smcc rani ni...k.ema, sekali makan ingat sampai bila-bila noo...tqvm k.yus and the geng...jumpa lagi insyaallah...

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 10:55 PM 0 comments
Salam
seronok dan rasa puas apabila dapat tulung my kazen Bb utk delivery suprise kek utk MIL nya a.k.a Datin Yasmin...sbb Bb ni memang sangat baik...tu yang kena tulung juga dan Bb kt kl manakal MIL nya kt aloq setaq, to BB tqvm k.rani ucapkan, banyak dah Bb tulung k.rani...moga-moga Allah sentiasa memberi pertolongan utk Bb selalu insyallah...

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 10:15 PM 0 comments
Salam....
mata dah rasa mengantuk dan kelat-kelat dah ni, tapi cuba gak apdet, order dari weeda utk Datin Yasmin a.k.a MIL my kazen Bb, sempena menyambut ulang tahun kelahiran beliau serta jamuan hari raya adilfitri bg yasmin holding sdn. bhd...terimakasih banyak2 weeda...next time jumpa lagi insyaallah...
chocolate moist cake
fondant
16 pc
m size

Friday, October 16, 2009

.:.supermoist chocolate cake.:.

Posted by rani ismail at 10:10 PM 1 comments
Salam...
k.fiza yang sentiasa repeat order....terima kasih la banyak-banyak kerana tak putus-putus order kek dari rani...terima kasih, mudah-mudahan Allah mengurniakan rezeki yang melimpah ruah utk .fiza...

supermoist k.fiza


yang 3 ketui lagi order dari kawan-kawan k.fiza...tqvm

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 9:27 PM 0 comments
Salam...
amek masa sikit nk apdet, agak sedikit kebizian...btw yang menghantar mail nanti rani balas ya...sabaq, sabaq...ok ni order dari aida minta rani buatkan set cuppies birthday ni utk suami tercinta...seronok masa bersembang ngan aida rasa macam dah kenai lama la pulak hahahaha tak pa next time kita sembang lagi naa aida...tqvm, hopefully ur hbby suka!!!




chocolate moist cuppies
frosting with bc + gumpaste
s size

Tuesday, October 13, 2009

.:.kelas kek birthday.:.

Posted by rani ismail at 7:26 PM 0 comments
Salam...
Alhamdulillah kelas kek birthday yang telah disertai oleh 3 orang, 2 orang adik beradik,k.ain dan sakinah serta seorang lagi lynn...depa-depa ni semua yang telah mengikuti kelas basic cupcake dan alhamdulillah kali ni sama-sama meneruskan minat utk belajaq mendeko kek birthday...

kata k.ain, kak duk teringat kat rani....hahahaha ni yang sampai lagi ni...insyaallah lepas ni kita berjumpa di kelas ciskek pulak naa....insyaallah...

lynn pula duk simpan hasrat nk mai nak mai sambung belajaq kek besday...alhamdulillah sampai jugak akhirnya nooo..ok tengok aksi-aksi depa sepanjang kelas serta hasilnya...sampai jumpa lagi....tqvm, sudi join kelas rani....

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof