Monday, December 28, 2009

.:.hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 11:42 AM 8 comments
Salam...
kek ni order dari k.ita, CAS UUM. k.ita pun dah lama jugak buat order utk kek ni. masa dulu k.ita order cupcakes utk bertunang then sekarang ni order utk buat hantaran utk sedaranya yang sama jugak. Suka sangat dgn kombinasi
warna utk cake ni...alhamdulillah..k.ita pun suka. tqvm k.ita, jumpa lagi nooo...

.:.hantaran cuppies.:.

Posted by rani ismail at 10:55 AM 3 comments
Salam...
Tqvm k.ija sudi order ngan rani walaupun plan asal k.ija minta fondant cuppies, tapi walaubagaimana pun dah bg tau k.ija bahawa klau tak sempat rani akan buat yang bc...alhamdulillah k.ija setuju..
cupcakes ni dijadikan hadiah kepada emak saudaranya...

maaf ya k.ija terlambat siap sikit malam tu..apa-apa pun har
ap mereka gembira dan seronok di atas pemberian k.ija ni..tqvm, nice deal with you...

.:.kelas ciskek.:.

Posted by rani ismail at 10:14 AM 0 comments
Salam...
alhamdulillah...berjalan lancar juga kelas ciskek pada minggu lepas...meriah juga kelas kali ini...seronok dapat mengajar dan menjalinkan network diantara satu sama lain...terasa terlalu bahagia..mudah-mudahan apa yang diinginkan dapat dan tercapai segala hajat insyaallah..


kelas kali ni disertai leha, adilah dan ina...2 darinya memang agak peramah tapi leha biasa la agak pendiam tapi leha pun dah jadi agak peramah dah sekarang...hahahaha seronok kan?? banyak juga cerita-cerita yang sempat kami bualkan..yang paling menarik kisah mentua ina yang sangat menarik perhatian rani ;) betul tak ina?? teruja sungguh dengaq cerita dan kisah dari ini...hahahahaha. sampai kita jumpa lagi ina...tqvm to all



ok inilah hasil ciskek buatan mereka....

.:.birthday cuppies.:.

Posted by rani ismail at 9:57 AM 2 comments
Salam...
sebenaqnya order ni dah full tapi azlin minta nk selit order gak...tapi rani tanya dulu utk majlis apa, katanya utk majlis besday maknya...bila dengaq utk mak rasa macam kat dlm hati kena tlg jugak lantas rani setuju. tapi rani bg taw azlin syaratnya kena self pickup dan siapnya mungkin malam sekitar jam 9 dan azlin pun setuju...=), tqvm azlin. nice deal with you...btw i dah jumpa my friend kat facebook alhamdulillah!!!

.:.anniversary cake.:.

Posted by rani ismail at 9:25 AM 0 comments
Salam...
order dari cikgu hanim sempena ulang tahun anniversary mereka...bertemakan anniversary cuma cikgu hanim tak bg tau nk warna apa. Jadi rani terfikir utk buat warna oren...so ni la hasilnya...
tqvm cikgu, semoga kekal bahagia hingga ke syurga Allah...insyaallah...

.:.hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 9:02 AM 0 comments
Salam...
ida
ni pun diantara kastemer yang lama dan kali ni sampai masa utk nk order sempena majlis akad nikahnya..tempahan ni pun rasanya kalau tak silap ida dah buat beberapa bulan sebelum majlisnya...alhamdulillah...tqvm ida...ida, kalau hampa nk tempah utk wedding paham-paham nooo...sila tempah awai...hahahaha apa-apa pun selamat berbahagia kami doakan utk hampa...

utk order kali ni ida minta rani buatkan kek base berwarna putih tapi nk roses berwarna campur tetapi ala-ala pastels...ida, terlebih terkurang mohon maaf ya...tqvm

.:.cheese cake.:.

Posted by rani ismail at 8:47 AM 0 comments
Salam...
ni juga order dari loyal customer...ina dari PK UUM...katanya nk order ciskek sempena anniversary ke 8...nk saiz kecil ja tapi nk letak roses atas ciskek...amboi musim-musim ni duk pakat demam roses la pulak...hahahaha...tak pa selagi ada daya rani cuba tunaikan insyaallah...tqvm ina...blueberry cheese cake
7"

.:.gift cuppies.:.

Posted by rani ismail at 8:30 AM 0 comments
Salam...
hari ni baru bole apdet semula... sebelum ni banyak benda kena buat dan settlekan...kepada yang sms dan menghantar mail maaf terpaksa lambat membalasnya disebabkan ruang masa dan waktu kebanyakkannya ditumpukan melaksanakan order-order yang telah confirm...kesabaran anda semua diucapkan ribuan terima kasih...

ok ini antara order pada minggu yang baru lepas ni...seperti biasa alhamdulillah dapat lagi order dari norul, tqvm norul....sama juga kalau dapat order dari norul ni mesti dah tau nk warna-warna pastel...tqvm norul...

Wednesday, December 23, 2009

.:.cuppies hantaran.:.

Posted by rani ismail at 10:09 AM 0 comments
Salam...
Ni pun ada rezeki anisah juga walaupun order last minit sbb senang sangat deal dgn dia... selamat bertunang anis dan hirzan!!! =)

.:.get well cuppies.:.

Posted by rani ismail at 9:37 AM 0 comments
Salam...
order dari linda TV9 utk jejaka hatinya...semoga cepat sembuh...tqvvm linda...semoga Kapt. Rashidane suka ;)chocolate moist cuppies
frosting with bc
s size

.:.plain cuppies.:.

Posted by rani ismail at 9:09 AM 0 comments
Salam...
"sabar ya kepada yang menunggu rani mengapdet blog list...ada antaranya dah dimasukkan"
Alhamdulillah...syukur, syukur dan syukur rezeki semuanya datang dari Allah...sekarang dalam keadaan menghambat masa dan waktu tapi nak apdet juga...plain cupcake ini order dari k.fiza from library uum utk besday along dimakan bersama kawan2nya...last minit order ni tapi ada rezeki k.fiza tu yang dapat...tqvm k.fiza..terima kasih banyak2 =) semoga jumpa lagi...terbekenan tudung ariani k.fiza, lawa nooo...

Monday, December 21, 2009

.:.birthday cupcake.:.

Posted by rani ismail at 9:12 PM 2 comments
Salam...
orang lain yang order, orang lain yang dapat rezekinya....ibarat nila setitik rosak susu sebelanga...rani tak mahu memanjangkan cerita ini kerana bisnes yang rani buat rani mahukan sentiasa harmoni....alhamdulillah Allah adalah perancang yang maha hebat...akhirnya sahabat baik rani memiliki cupcake ini utk dihadiahkan kepada idik iparnya...alhamdulillah...tqvm A'yan...Allah telah merancang sesuatu yang mengatasi segala-galanya dan sesungguhnya perancangan Allah itu adalah yang terbaik...=)

.:.kelas cupcake.:.

Posted by rani ismail at 6:20 PM 0 comments
Salam....
Ini juga kelas cupcake yang tiada istilah skima dan sangat best serta meriahnya...kali ini kelas juga berjalan sangat lancar dan abis pun awal...dlm
pukul 4 lebih macam tu...masing-masing dah ada basic deko dlm bidang kek...fiza dari canglun, rozi dari perlis, gie dari jitra dan leha dari sp...

tak kering gusi dibuatnya dgn masing-masing telatah...mungkin seronok dan teruja bila dapat belajar deko cupcake =)...kalau tgk balik deko mereka-mereka ini agak kemas dan cantik...masing-masing penuh semangat menghabiskan deko memasing...seronokkan?? tahniah, dan lepas ini gilap lah dgn penuh rasa kasih dan saya apabila mendeko kek...;)...sehingga jumpa lagi...tqvm...

.:.hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 2:08 PM 7 comments
Salam...
alhamdulillah apabila dapat peluang membuat cake dan hantaran yang sebegini...rasa syukur dan ada peluang dapat mencuba sesuatu yang baru...apabila azizah datang ke rumah rani dan bg taw dia nk tempah cupcakes yang ada gadjet-gadjet yang dinyatakan, rani dah bole nampak dan rasa macamana dia nk....alhamdulillah...dia suka sangat..azizah, k.rani pun suka!!! tqvm aziza, nice deal with you...insyaallah nanti kita jumpa lagi....

dan kepada my buddies ita dan anis tqvm....I learned something from you all yang san
gat berharga, rasa bahagia mempunyai kawan-kawan sebegini...tqvm...

.:.hantaran cupcake.:.

Posted by rani ismail at 1:17 PM 0 comments
Salam....
suka sangat bermain dgn design roses sebegini...sesuai pulak dgn majlis-majlis kawin disepanjang musim cuti sekolah ni....kena pulak dgn wana merah putih...cupcakes hantaran ini order oleh syikin utk majlis perkahwinan kawannya...tqvm syikin...maaf terpaksa tunggu hari tu...tqvm...;)

.:.cheese cake.:.

Posted by rani ismail at 12:02 PM 0 comments
Salam...
Alhamdulillah...walaupun kehidupan yang semakin padat dgn masa tapi seronok sangat apabila dapat berjumpa dgn insan-insan yang sangat kita sayangi...
syukur...

ok cheese cake ni order dari asiah dari PK UUM khusus utk hari besday istimewa hubbynya...semoga bergembira dan kekal hingga ke syurga hendaknya ...insyaallah...
tqvm asiah..

cheese cake
topping with blueberry + strawberry
10"

Tuesday, December 15, 2009

.:.kelas tier wedding cake.:.

Posted by rani ismail at 11:41 AM 0 comments
Salam...
kelas tier wedding kek kali ni berjalan sgt lancar sekali...mungkin sebab masing-masing dah ada basic dalam bidang deko...kelas agak happening dan tiada istilah "skima" ...laju ja depa2 ni buat rose..syura dan atun dah kenal sebelum ni sbb penah join kelas ciskek sekali, cuma k.ina ja kawan baru bg atun dan syura, tapi bukan masalahnya kan?? tengok-tengok semua dah jadi sekepala...hahahahahaha...


Kalau tgk kepada ketiga-tiga student kali ni masing-masing ada kelebihan tersendiri. Atun laju ja frosting kek dan dapat menguasai teknik frosting dgn agak baik, syura pula klau ditengok kek dan kapkek yang didekonya ada identiti tersendiri manakala k.ina sangat laju bikin roses dan rosesnya pun bole tahan...itulah kelebihan masing-masing. So develop skill-skill kelebihan anda tu...yang mana kurang kena polish la k
an?? ok jumpa lagi nooo tqvm

ini lah kek-kek mereka...

**gambar k.ina minta tidak di publish**

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof