Monday, February 22, 2010

.:.birthday cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 9:46 AM 2 comments
Salam...
Sempena hari lahir ibunya fazira yang kini berada di UK tak lepaskan peluang utk mengirimkan kapkek tanda ingatan sempena hari lahir ibunya....tqvm fazira, maaf k.rani lambat hantaq...


ni antara kombinasi warna yang diminta oleh fazira...

chocolate moist cupcakes
buttercream
s size

nanti sambung lagi na....

.:.super budget cuppies.:.

Posted by rani ismail at 9:25 AM 1 comments
Salam...
Sesuai dgn nama dan harga...yang ni order dari wan farhana utk dijadikan door gift sempena majlis hari perkahwinannya....tqvm farhana...tak sempat jumpa dia...


dan credit to my student yang datang tlg rani pada hari tu utk siapkan cuppies ni...tqvm nana and my dear hubby..sampai ke malam siapkan sehari suntuk....

dan pada hari ni juga rani menerima sekali lagi lawatan dari wartawan dari suratkhabar sinar harian...nanti rani apdet cerita tu na...super budget chocolate moist cupcakes

.:.hantaran cake dan hantaran cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 8:47 AM 4 comments
Salam...
Lia, k.rani terlupa malam tu nk bagi balik duit baki kt adik lia...adoila lupa, tak pa nanti k.rani contact via fb noo...lia tqvm for orders...ur so beautiful on ur big day....=)

.:.hantaran cuppies dan anniversary cuppies.:.

Posted by rani ismail at 8:20 AM 3 comments
Salam...
order dari wan...2 set utk dirinya dan utk mak dan ayahnya....tqvm wan...wan ni pun kawan mimi dan kawan eazy...

Sunday, February 21, 2010

.:.cupcake hantaran.:.

Posted by rani ismail at 7:43 PM 0 comments
Salam...
order dari nurul adellah...klau tgk balik begitu kontra warnanya...yang satu merah cili, yang satu lagi hijau ala-ala cool gitu...terima kasih banyak-banyak sudi order dgn k.rani...selamat pengantin baru...moga berbahagia selalu... =)

.:.hantaran cupcake dan makan-makan cupcake.:.

Posted by rani ismail at 7:07 PM 4 comments
Salam...
Nk tergelak pun ada bila tgk pak menakan k.amalina datang pick up semua cupcakes ni...katanya kita pusing sampai kat kampung darat...rupanya tang ni...klau depa tanya mai amek dak gi bagi tau kata dak lagi naa...hahahahaha...tqvm k.amalina di atas order...

.:.love theme cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 6:44 PM 8 comments
Salam...
order dari ckn, mintakan tema cinta dan warna-warna sebegini....nk makan bersama buah hatinya....tqvm ckn...


chocolate moist cake
butercream
s size

.;.marble cheese brownies.:.

Posted by rani ismail at 4:01 PM 1 comments
Salam....
order dari pija, katanya nk makan mcb ni...so apalagi godek la...memang sedap pun, pija order utk nk makan dua orang pastu apa lagi rani tumpang la sekaki...hahahaha memang sedap pun....lepas ni bole selalu-selalu la buat mcb ni ;)..tqv
m pija! bila nk balik canglun order la lagi!

.:.cuppies anniversary.:.

Posted by rani ismail at 2:17 PM 0 comments
Salam...
peminat warna kuning, sebab tu la ct minta rani buatkan cuppies bertemakan warna kuning. Bila sebut kuning ni teringat kt my ex house mate yang suka sgt warna kuning...=) masa pick up cuppies ni ct pun pakai baju warna kuning + coklat....tqvm ct for d order

.:.CNY cupcakes dan blueberry cheese tart..:.

Posted by rani ismail at 1:51 PM 3 comments
Salam...
Alahai
tina, gambaq blueberry cheese tart kelabu asap jadinya i pos gambaq cupcake ni saja...so sorry na...nice deal with you...rupa-rupanya halimah pun kawan you kan? =)...keciknya dunia...tqvm tina for d order...

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 1:05 PM 0 comments
Salam...
disebabkan mak idayu ni seorang tailor so idayu minta rani buatkan kek besday mesin jahit ni utk mak kesayangannya...alhamdulillah...feedback =)...tqvm idayu, insyaallah kita jumpa lagi...comel ur child!

chocolate moist cake
buttercream
7"
1.2 kg

.:.kelas birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 12:23 PM 1 comments
Salam...
Rina dan rozi yang dulu penah attend kelas kapkek. kali ni mai pulak untuk kelas besday cake...alhamdulillah...nak tau dak, alih-alih depa dua ni duk satu taman yang sama...hahahaha...akhirnya berjumpa di kelas besday cake dan yang pastinya rozi ni jugak kawan nurul, pemilik cake-2u.blogspot.com....keciknya dunia kan!


ok ucapan utk anda berdua selamat menerima tempahan, sabar dgn segala kerenah pelanggan dan selamat menjana pendapatan dgn skill yang telah diperolehi..=)

.:.kelas cupcake.:.

Posted by rani ismail at 10:37 AM 0 comments
Salam...
Dah 13 hari tak apdet atau dgn kata lain hampir dua minggu...yang dah order kek atau kapkek mesti duk tunggu awat la rani tak apdet lagi nih...ok tak mau cerita panjang sbb keadaan sekarang kurang baik@ kurang sihat @ demam...tapi kena apdet jugak...

kelas kali ni disertai oleh yati dan zila, dua dua orang minat kerja-kerja baking, memasak dan seantaranya...rupa-rupanya yati ni my junior masa kat maktab mahmud dulu... =) seronok bila dapat jumpa kawan-kawan masa kt sekolah lama kan?....=)

yati dan zila in action....

Monday, February 8, 2010

.:.emails & announcement.:.

Posted by rani ismail at 11:05 AM 0 comments
Salam...
Kepada pelanggan BD2U yang dihormati, harap bersabar menunggu balasan email, rani sedaya upaya cuba membalas email anda semua bermula petang ini insyaallah...


Tiada sebarang penghantaran produk sepanjang cuti sekolah dan pada status "full" kecuali telah mendapat confirmation mail dari rani.


salam hormat, tqvm.
Wassalam.

Wednesday, February 3, 2010

.:.cupcakes makan-makan.:.

Posted by rani ismail at 7:37 PM 2 comments
Salam...
order dari k.ija...katanya k.ija nk pi kl dan nk bawa bg kat hajar sbb dia baru dapat kerja..just utk makan-makan...dlm email k.ija bagi tau dia n
k yang ada roses dan warna ceria...=)

rani pun seronok bermain dgn warna-warna, bunga-bunga
dan seronok bermain dgn susun atur cupcake ini =) saksikan....


.:.kelas cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 5:58 PM 0 comments
Salam...
kelas cupcake kali ni pun happening jugak =) azira dan k.ida sama-sama join utk kelas ni...banyak sungguh cerita yang kami kongsikan...sangat syiokkk kan? =)

azira asai memang orang kedah tapi sekarang bekerja dan menetap kt putrajaya...setakat ni la tapi dia kata akan balik duk kat sp jugak sbb dah beli rumah kat sp...azira ni juru
audit kat kementerian kesihatan, katanya syiok jadi juruaudit sebab saya bole audit sesiapa pun termasuk ptd...hahahaha dia gelak, ptd tak bole tanya dan audit saya...k.rani saya penah minta ptd semua saya lulus kecuali masa interview mungkin masa tu freshie lagi kan jadi tak banyak ilmu pengetahuan la tentang macam-macam perkara =), tapi saya syiok keja audit ni, bole tau macam-macam k.rani =). Perkembangan terkini dari azira sampai sekarang rani apdet blog ni cupcake yang azira buat ni tak habis makan lagi...k.rani kami makan cupcake yang semut hurung ja, hat lain sayang nk makan...hahahaha, sambungnya lagi cupcake ni panjang sungguh perjalanannya sampai putrajaya ni...=) ok, bebila k.rani sampai putrajaya kita jalan-jalan kt alamanda na...=)

k.ida pulak duk dekat ja ngan rumah rani, lebih kurang bertentang taman...tapi kata k.ida dia tak tau rani buka kelas sampai satu hari k.saadiah bg tau kt dia...alhamdulillah tu yang k.ida mai belajaq
ni...masa mai belajaq ni kira genap sebulan k.ida baru berhenti keja, k.ida ni dah banyak tempat kejanya, kt takaful la, dan sebelum ni kt uum sbg HR officer kt EDC uum. Lepas ni bulih la k.ida buat cupcake bagi anak-anak makan...tak payah la nk beli...=) sambil mendeko cupcake k.ida bagi tau seorang anak dia nk ibu lukis bola, sorang nk ada gambar love dan sorang lagi nk ada gambar buku...hahahahah macam-macam kerenah anak-anak kepada ibu beranak empat ni..=) tqvm to all...sampai kita jumpa lagi....


cupcakes k.ida

.:.engagement cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 5:17 PM 2 comments
Salam...
ni pulak cupcake hantaran yang diorder oleh ilya utk majlis pertunangannya....bertemakan baby blue...tqvm ilya dan satu family...ilya, ur mom so sporting ;)

chocolate moist cupcake
fondant and gumpaste
m size
 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof