Monday, March 29, 2010

.:.cupcakes makan-makan.:.

Posted by rani ismail at 3:56 PM 2 comments
Salam...
cupcakes ni order dari sue...seorang cake maker juga sebenaqnya, saja nk order cake nk makan...sue dah tak lalu nk makan kek yang sue buat....hem betui tu! =) hemmm...k.rani pun sama...kek sendiri dah tak lalu nk makan...

.:.welcome home cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 3:41 PM 1 comments
Salam....
order dari noraziah che pa pula....utk siapa? entah la....tapi rasa-rasa macam dapat meneka ja....;)
tqvvm juga utk noraziah! =)

.:.kelas basic cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 2:57 PM 1 comments
Salam...
sgt meriah kelas cupcake skali ni....sgt best! macam-macam cerita dapat dikongsikan bersama....dari cerita kek sampai la ke cerita jamu =) semuanya sangat happening! rasa klau dapat berjumpa lagi sgt best! =)

aksi melepa cupcake oleh k.solehah dan dyah

.:.order dari wahida.:.

Posted by rani ismail at 2:15 PM 0 comments
Salam...
dua barbie doll cake dan dua set cupcakes order dari wahida utk majlis birthday bash mysha arianna dan mysha arissa....comel sgt dua beradik ni! =) tqvvm wahida!

to order edible, email me

.:.birthday cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 2:05 PM 0 comments
Salam...
cupcakes ni pula khusus dari bekas pelajar noraziah pula....order dari lynn sama sehari dgn order suhaila che pa...katanya I nk bagi kt I punya lacturer noraziah che pa, so bila suhaila pick up u kirim sekali ya....

tqvvm lynn u still order ngan I...kebetulan lynn pun request wana pink sbb noraziah che pa memang suka pink kaler! ;)

.:.welcome cupcakes .:.

Posted by rani ismail at 1:55 PM 0 comments
Salam...
cupcakes ni khusus diorder oleh suhaila che pa utk kakak kesayangannya noraziah che pa.... bahagiakan dapat adik yang macam suhaila kan? =) suhaila request design yang penah rani buat cuma nk tambah wordings "welcome home"....suhaila, mesti noraziah sayang kat awak kan? =) tqvvm suhaila...

chocolate moist cupcakes
buttercream
s size

.:.kelas fondant cake.:.

Posted by rani ismail at 1:05 PM 0 comments
Salam....
hampir terlupa kelas ni....adoi la...
rina dan yati kali join kelas fondant kali ni....kelas kali ni nk tergelak sungguh....hahahaha tak bole ingat, suruh rina buat kek fondant penuh frills tapi dia tak tahan dolat....katanya tak mau buat dah k.rani....sambil kami duk gelak2 ngan yati....hi rina =)

yati, gambaq awak kelabu asap...sori na....

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 12:46 PM 0 comments
Salam...
kek ni request dari as....nk birthday cake ada ala-ala kek cinta cintun....as dan husbandnya klau tak silap birthday mereka beza selang sehari rasanya...

so as, tqvvm ya....

to order edible, email me


chocolate moist cake
buttercream
edible image
7"

.:.request class.:.

Posted by rani ismail at 12:15 PM 0 comments
Salam...
Menerima tetamu dari penang lagi....gambaq depa tak nk dipublish....tapi buakan calang-cang orang gak...sorang pembuat coklat, k.cik dari senicoklat.blogspot dan sorang lagi pengusaha cake training centre di penang...berbesar hati rani menerima mereka....semoga perkongsian kita semua akan mendapat manfaat insyaallah...

depa request nk belajaq kek birthday dan roses cupcakes.... ok hasil mereka....

.:.kelas wedding cake.:.

Posted by rani ismail at 11:54 AM 0 comments
Salam...
mood tgh berpoya-poya...fuh bestnya! sambil dgq lagu sudirman, hidup sederhana...basikal tua! sgt best! lalalalala orang biasa, basikal tua ;)


ok sambung balik apdet seterusnya....utk kelas tier wedding cake. Hazu biasanya akan request date sebab dia kt penang, so bila ada free rani insyaallah no problem...=)...misi tier wedding cake selesai untuk hazu kali ni....so hazu buat roses wana hijau utk wedding cake tu...


tqvvm hazu, see u next time insyaallah!

Wednesday, March 24, 2010

.:.hantaran cupcakes & hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 12:26 PM 2 comments
Salam...
Izzati dan ashraf....sama cantik sama padan =)mudah mudahan kekal hingga ke jinjang pelamin insyaallah...

to order edible image, email me

chocolate moist cake
buttercream
edible image
9"

chocolate moist cupcakes
buttercream
edible image
s size
*ok nanti sambung lagi...=)

.:.kek hantaran.:.

Posted by rani ismail at 12:17 PM 0 comments
Salam....
TQVVM to mimi....seorang insan yang sangat istimewa dan sering membantu saya....jadi pada hari bahagianya saya hadiahkan sebiji kek ini....tqvvm mimi, jasa mim
i tak dapat k.rani balas...ini saja yang dapat k.rani bagi disebabkan kesuntukkan masa, klau ada banyak masa insyaallah pasti k.rani bagi yang lebih istimewa....terima kasi sudi menerima pemberian yang tak sebagaimana ni...=)

.:.cheese cake, kek hantaran, cheese tart & birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 12:03 PM 0 comments
Salam....
ok sambung lagi....order seterusnya dari streptomisin...tak ingat nama penuh...maaf sangat-sangat tapi salah seorang student UKM....hehehe hat tu ingat...

kadang2 nk tergelak pun ada apabila kastemer nk kek dan bagi ciri macam-macam... akirnya jadi la kek yang seperti diminta...

.:.aniversary cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:58 AM 0 comments
Salam ...
suka dgn warna turqoise, jadi cupcakes ni menjadi tema anniversary nor...comel sungguh ur dotter! next time bawa lagi mai rumah na...

.:.hantaran cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:51 AM 0 comments
Salam..
order dari emilia...utk kazennya klau tak silap...tqvvm...

.:.wedding cake & hantaran cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:42 AM 0 comments
Salam...
order dari along from napoh...betuah betui along ni ada mak menakan yang sponsor! cucu sulung yang kawin la katakan....tahniah along and tqvvm!...

.:.kelas fondant cake.:.

Posted by rani ismail at 11:34 AM 1 comments
Salam...
ni tokei anrdelights....berhajat nk datang belajaq buat kek fondant, katanya nk buat yang ada frills tu...ok lepas beropol2 la kek dia...tqvvm k.ina, ada masa mai lagi sini...seronok sungguh kita sembang haritu... =)

.:.birthday cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:09 AM 0 comments
Salam...
ok sambung balik...ni order dari fifi...utk bfnya...kesian dia bergegas kami hantaq
cupcakesnya sebab dia dah nk balik penang ...tqvvm =)

.:.hantaran cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:05 AM 0 comments
Salam...
last minit order dari azira...kesian kat dia tu yang amek juga...tqvvm azira...

.:.cheese tart, cheese cake, budget cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 10:56 AM 0 comments
Salam...
lama tak jumpa shima....one of my friend yang duk kt kl...akhirnya dapt jumpa sebab order semua ni utk adiknya...tqvvm shima...dari dulu sampai sekarang u duk macam tu la! kecik genit lagi =)

chocolate moist cupcakes
400 pcs


blueberry cheese cake
100 pcs

*gambaq cheese cake yilek sbb lupa snap =)

.:.anniversary cake.:.

Posted by rani ismail at 10:51 AM 0 comments
Salam...
order dari roselyn...sgt romantik gambaq ni...=) tqvvm for the order....

to order edible image, email me


supermoist chocolate cake
buttercream
edible image
7"

.:.cutting cake.:.

Posted by rani ismail at 10:44 AM 0 comments
Salam....
order dari iza...for her cutting cake...tqvvm...love to deal with you...

red is love....
chocolate moist cake
buttercream
10"

.:.wedding cake & hantaran cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 10:38 AM 0 comments
Salam...
order dari ainul, fondant wedding cake dan hantaran cupcake...tqvvm..love to make ur cake =)

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof