Saturday, April 24, 2010

.:.kelas kek kebaya.:.

Posted by rani ismail at 10:22 PM 3 comments
Salam....
Alhamdulillah selesai sudah kelas kebaya kek utk hari ni...madihah sampai lebih wai pukui 9 pagi macam tu...jadi dlm pukui 9.45 madihah mula dulu manakala k.cik from penang sampai dan belajaq lebih kurang pukui 12 tgh....huhuhu
madihah terus amek kelas kebaya...kira kelas expert la...sbb dia tak pernah pegang fondant pun...tapi berkat kesabaran berjaya juga! gud job madiha! =)


k.cik pulak dah booking awai2 dah nk attend kelas ni dari bulan dua lagi...so alhamdulillah dapat juga...k.cik start pukui 12 tgh sampai pukui 7 malam..


lepas ni kek k.cik dan madiha masing2 akan pakai kebaya...tqvm untuk anda berdua...gud luck! buat order anda sebaik mungkin...insyaallah...jumpa lagi! bye =)

.:.kelas tier pillow cake dan mr. & mrs. teddy.:.

Posted by rani ismail at 5:19 AM 1 comments
Salam...
kalau nk digambarkan perasaan memang sangat seronok bila dapat join kelas bersama k.ina....kalau pada khidmat rani yang baru setahun jagung dlm bidang ni, k.ina ni so talented with her creations dan level creationnya agak tinggi klau berbanding dgn bakers2 lain kt malaysia ni...ni my personal opinion =)...tahniah k.ina! =)

alhamdulillah dapat juga peluang untuk menimba ilmu belajar pillow cake dan teddies ni, syukur alhamdulillah! dan yang paling best dapat jumpa balik pelajar-pelajar rani di kelas tersebut...gembira!syiok!seronok! dan meriah!
kelas kami berlangsung selama dua hari, antara geng-geng bakers terlibat adalah lima orang pelajar rani, najah, syima, syura, fazilah, dan k.as serta rakan-rakan yang lain...best kan! wow!

tu dia pillow cake dan cake teddy kami =)

dan dgn ini juga secara rasminya kelas tier pillow cake dan kelas teddies kini mula ditawarkan....alhamdulillah...

tqvm k.ina sudi mengajar dan berkongsing sebahagian ilmu yang Allah kurniakan buat k.ina...mudah-mudahan kita semua mendapat manfaatnya....

.:.hantaran cupcakes dan blueberry cheese tart

Posted by rani ismail at 5:01 AM 0 comments
Salam...
Agak awal rani menerima order ni dari k.ros dan alhamdulillah dapat disiapkan walaupun terdapat beberapa kali perubahan masa pick up date...tqvm k.ros, masa k.rose datang pick up rani berada di kelas dan k.ina serta lima lagi pelajar-pelajar rani di sana....=)

Friday, April 23, 2010

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 10:55 PM 0 comments
Salam....
order dari hazra utk puterinya...hazra request edible princess...tqvm hazra
to order edible please email me =)


.:.blueberry cheese tart.:.

Posted by rani ismail at 10:45 PM 1 comments
Salam....
macam minggu cistat sedunia la pulak...maaf ya hidayah k.rani silap...lain yang kastemer request, lain pulak jadinya, ingat kan dah betul rupanya salah...nasib baik hidayah ni baik orangnya, dia pun ambil semua cistat ni, nk tahu tak sebenaqnya apa yang hidayah ni nk order? hihihi tat nanas...ya allah....ingatkan cistat! fuh! haiyakk! btw tqvvm hidayah...mohon maaf sekali lagi...

.:.blueberry cheese tart.:.

Posted by rani ismail at 10:36 PM 0 comments
Salam...
repeat order dari nita kagi...katanya anak-anak tak puas makan =)


.:.kelas kek kebaya.:.

Posted by rani ismail at 10:16 PM 2 comments
Salam....
Alhamdulillah...berjalan juga kelas ni akhirnya....najah dah lama plan nk join kelas fondant, rupanya rezeki nk join kelas kebaya ni...kesian najah duk pi balik rumah menyusu anak dia, terpaksa siapkan kek dlm keadaan yang kalut, tu pun dah malam....sorang lagi yang join kelas ni doktor Pavi, kebetulan kawan fadzilah yang juga my student....terima kasih di atas kesudian kalian belajar dgn rani...mudah mudahan kita beroleh manfaat bersama....tqvm, terlebih terkurang mohon maaf ya...


.:.hantaran cupcakes + door gift cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 9:58 PM 0 comments
Salam...
order dari zai....tqvm zai...ni warna tema yang zai minta...moga zai suka =) zai minta design yang penah rani buat cuma warna ja berbeza....

.:.cheese tart dan vanilla cake.:.

Posted by rani ismail at 9:50 PM 1 comments
Salam,
order dari jiran lama, nita =)....tqvm ta...

blueberry cheese tart

vanilla cake
8"

.:.birthday cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 9:39 PM 0 comments
Salam...
nk tema merah putih, design, susun atur semua dah ditentukan oleh afzan...kapkek ni request utk besday husband afzan yang tercinta...=)

.:.birthday cupcakes.:

Posted by rani ismail at 9:28 PM 0 comments
Salam...
tqvm hidayah sudi order dgn k.rani....=) cupcakes ni hidayah order bg pihak adiknya utk BFnya...hidayah request design yang pernah rani buat dan nk sebijik macam tu....

chocolate moist cupcakes
buttercream
edible image
m size

.:.birthday cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 9:18 PM 0 comments
Salam...
order dari hidayah utk anak menakannya...tqvm hidayah =)...orangnya bole tahan lawa =)

.:.birthday cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 9:09 PM 0 comments
Salam...
Hi, bersua kembali...ada orang duk sebut2 bila nk apdet....ok cepat2...dah kena apdet la...ok
kapkek ni order dari ain minta tema strawbery shortcake utk birthday anak perempuannya....rani pun sgt suka katun ni....sgt comels =) tqvm ain....

vanilla cupcake
buttercream
edible image
s size

Monday, April 5, 2010

.:.kelas wedding cake.:.

Posted by rani ismail at 12:03 PM 3 comments
Salam...
utk kelas wedding cake kali ni rani menerima dua orang tetamu dari penang dan seorang lagi dari sp...dari sp nurul dan dua orang lagi rahsia.....hahahaha...nk berahsia pulak...

Tumpuan utama mereka memang la utk mendeko kek, tapi paling best penuh dgn hilai dan ketawa =)....enjoy...tqsm sudi datang dari jauh dan belajar dgn rani...mudah-mudahan lepas ni wedding cake anda penuh dgn bunga-bunga ros yang kembang setaman =)....

tqsm to all.... =) selamat berjaya!

.:.easter cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:51 AM 1 comments
Salam...
sempena hari easter baru-baru ni anna from ipda order 100 pcs cupcakes utk kawan-kawan dan pensyarahnya...tqvm anna! so sorry terpaksa hantaq lewat sikit...nice deal with you...

.:.kelas fondant cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:37 AM 0 comments
Salam...
inilah hasil kelas fondant cupcakes oleh Hanin dan k.nafsiah....sangat happening! hanin kawan che pah, dan k.nafsiah dan penah mai beberapa kelas rani =) alhamdulillah...terimakasih semua! k.nafsiah, kek lapis itu sgt sedap...=)

.:.cupcakes hantaran.:.

Posted by rani ismail at 11:27 AM 1 comments
Salam...
order oleh zura dari sabah utk kawan baiknya...nk wana merah putih =) tqsm zura!

.:.anniversary cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:06 AM 1 comments
Salam...
Sempena memperingati anniversari mereka, shifa order cupcakes ni...tqsm...shifa amacam haritu? misi berjaya ka?

to order edible, email me

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof