Monday, June 21, 2010

.:.terima kasih utk semua & wedding cake.:.

Posted by rani ismail at 1:47 PM 8 comments
Salam...
Alhamdulillah syukur...selesai sudah misi-misi sepanjang cuti sekolah....alhamdulillah...terima kasih yang tak terhingga kepada semua pelanggan-pelanggan BD2U, segala kelemahan dan kekurangan adalah dari diri saya...mudah-mudah dilain masa dan ketika servis dan produk- produk yang dihasilkan lebih baik lagi hendaknya...


terima kasih juga yang tidak terhingga kepada siapa-siapa sahaja yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung...segala kekurangan, kelemahan, kesilapan, ketidaklancaran saya memohon banyak-
banyak kemaafan...moga kita semua mendapat manfaat bersama insyaallah...

dan akhir sekali alhamdulillah dan syukur juga Allah memberi saya peluang melaksanakan tanggungjawab bagi pasangan pengantin baru ini...saiful nizam ismail(penyampai berita tv3) dan aida(gadis melayu)...Tahniah...bukan sahaja utuk pengantin baru ni, malah pengantin-pengantin yang lain juga mudah-mudahan rahmat Allah sentiasa memayungi kehidupan rumahtangga kalian semua...serta untuk anda semua di luar sana...insyaallah....


.:.wedding gift.:.

Posted by rani ismail at 1:30 PM 2 comments
Salam...
wedding gift yang diorder oleh rosilawati...

.:.hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 1:13 PM 0 comments
Salam...
order dari ziela sempena majlis pertunangan adiknya....
tqvm ziela..=)
chocolate moist cake
buttercream
8"
2kg

.:.ita ke canglun.:.

Posted by rani ismail at 12:49 PM 1 comments
Salam...
sambil menyelam minum ayaiq...salah sorang geng bakers telah turun ke canglun =) Ita, the owner of guladanmentega la kan! bersama family sempena cuti sekolah....hahahaha....nk bercuti ke langkawi, so transit rumah rani dulu....sesambil tu dan lagi belajaq dua jenis kek ni =)

next time hang mai lagi nooo....sgt-sangat merindui Idlan =)...babai ita! jumpa lagi =)

.:.hantaran cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 12:19 PM 1 comments
Salam....
bulan mengorkidkan diri sungguh....order dari naimah utk dijadikan hantaran...tqvm naimah...

.:.kelas basic cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 11:59 AM 0 comments
Salam...
alhamdulillah...kelas basic cupcakes kali ni berjalan lancar...semuanya dlm happy mode dan happy ending...

kelas disertai oleh zaina, adawiyah dan halina...tqvm semua...

.:.cheese tat dan blueberry cheese cake.:.

Posted by rani ismail at 11:42 AM 0 comments
Salam...
order dari jiran lama rani....ita. ita order sebiji blueberry cheese cake dan blueberry cheese tart...gambaq kek ja elok, gambaq cistat kelabu asap...=(...tak pa la tgk ja la gambaq kek ni...tqvm ita...

blueberry cheese cake
8"
1.5kg

.:.makan-makan cuppies.:.

Posted by rani ismail at 11:21 AM 1 comments
Salam...
repeat order dari mazrah...alhamdulillah...mazrah nk yang ada ganache dan m&m's tu....

.:.tarts and cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 10:40 AM 0 comments
Salam...
ni la order dari k.siti utk perkahwinan abang lelakinya klau tak silap...k.siti ni duk kt canglun ja...tqvm k.siti =)

.:.barbie doll cake.:.

Posted by rani ismail at 10:29 AM 1 comments
Salam...
order dari En.Asmady...seorang wedding photographer utk anakandanya...tqvm en. asmady...

chocolate moist cake
1.8 kg

.:.gift cuppies.:.

Posted by rani ismail at 10:18 AM 1 comments
Salam...
order dari naziffa....utk hari kawin kawannya...tqvm....ni rose ala kerinting2 sikit...hahahaha

.:.budget cuppies.:.

Posted by rani ismail at 10:14 AM 0 comments
Salam...
budget cuppies order dari anisah! tqvm anisah...selamat berbahagia =)

.:.hantaran mini cake.:.

Posted by rani ismail at 9:16 AM 0 comments
Salam...
order dari iswardi utk hari bahagianya...nk bunga orkid, bertemakan hijau....
tqcm wadi...=) selamat berbahagia!

.:.cupcakes hantaran dan super yummy brownies.:.

Posted by rani ismail at 9:08 AM 0 comments
Salam...
order dari ainun....cupcakes stoberi dua set, satu set utk hantaran, satu set utk makan-makan...dan super yummy brownies...tqvm ainun...



.:.gift cuppies.:.

Posted by rani ismail at 8:57 AM 1 comments
Salam...
ni pun terlupa lagik sapa yang order....minta ampun dan maaf tapi so nice deal with her...tqvvm...jumpa lagi =)

minta rani buat design wondermilk....simple dan pastel colour....

.:.anniversary cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 8:50 AM 0 comments
Salam...
mohon maaf....terlupa sangat2 oder ni dari sapa....huhuhu...tapi pi delivery kt jitra...nk bertemakan superman utk insan yang paling disayangi! tqvm dik =)...nice deal with you...

to order edible image, email me =)

.:.plain cupcakes dan blueberry cheese tart.:.

Posted by rani ismail at 8:36 AM 0 comments
Salam...
klau adik k.ina balik dari arab ja mesti k.ina akan order cup
cakes dan cistat ni....k.ina ni my neber masa kt taman angsana dulu =)...tqvm k.ina!


.:.birthday cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 8:25 AM 0 comments
Salam...
hepi bufday adam putra! so cute and handsome boy! mata bercelak! dua set yang di order oleh mazrah...lepas makan tambah order lagi 3 set yang m&m's...tqvm mazrah =)

.:.Super yummy brownies.:.

Posted by rani ismail at 8:15 AM 0 comments
Salam...
ingat tak yang order pulut kuning no1 aritu? neesa...ok kalini nk makan SYB pulak..hahahaha...feedback alhamdulillah...

ni suprise utk birthday hubby neesa...menjadi nooo..tqvm neesa!

.:.kelas fondant cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 8:02 AM 0 comments
Salam...
Hazu klau dia attend class mesti sorang biasanya sbb tuggu masa dia blik kampung....teliti dan kemas orangnya bila buat keja! huh!

.:.wedding dan hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 1:32 AM 1 comments
Salam...
Wanie ni pun lama jugak buat tempahan utk weddingnya...
pillow cake utk wedding cake dan kek yang satu lagi sebagai hantaran...tqvm wanie...
ada sedikit kecacatan pada kek, k.rani mohon maaf sebab cuaca pada hari tu agak lembab dan mempengaruhi fondant yang dihasilkan...tqvvm wanie =)

.:.plain cupcakes, hantaran cupcakes, vip wedding gift, hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 1:12 AM 0 comments
Salam...
tqvvm to mimi...nice deal with you...orangnya pun ramah...dah lama dah dia booking date...

alhamdulillah akhirnya dapat laksanakan juga...antara yang ditempah oleh mimi utk dua orang adiknya ialah 700 pcs plain cupcake (lupa snap gambaq, adoila), dua set hantaran cupcakes, 400 pcs vip wedding gift, dan dua biji kek hantaran yang dijadikan cutting cake...
tqvm sekali lagi mimi...

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof