Monday, November 14, 2011

.:.Kelas kek hantaran di My Sugar Class.:.

Posted by rani ismail at 9:47 AM 1 comments
***email dan sms akan dibalas***
Alhamdulillah...
selesai dua hari kelas deko kek hantaran di My Sugar Class Lynn Hassan bertempat di Sungai Buloh...
ucapan terima kasih tak terhingga kepada Lynn yang sudi menjemput Rani untuk memberi tunjuk ajar kepada mereka ynag berminat dalam seni hiasan kek...terima kasih sangat-sangat, you r my first teacher in this field, tqvvm lynn, doa saya moga Allah mengurniakan rezeki yang tidak pernah putus-putus...serta Allah memudahkan segala urusan Lynn amin..

terima kasih juga buat rakan-rakan yang sudi belajar dgn saya, mohon maaf di atas ketidak sempurnaan, saya doakan semoga anda semua berjaya...moga apa yang kita usahakan juga menjadi satu ibadah... amin... =)

Jumpa lagi ya, jika ada ruang masa yang Allah izinkan....

Hari pertama



Hasil mereka yang telah saya bimbing...
 
Hari Kedua



 alhamdulillah... ingat, selalu praktis supaya skill yang ada semakin tajam..., terima kasih semua...


.:.Tukar suka sama suka.:.

Posted by rani ismail at 8:58 AM 0 comments
Wow! syoknya bila dapat belajar PAVLOVA dan SLICE CAKE ! best! slice cake yang sedap dan murah! sekali sekala nk tukar selera memang best, harga pun tak mahai sgt! SLICE CAKE dan PAVLOVA  di buka order ya! =)

Dapat belajar PAVLOVA lagi la best kan? tgh hangat dan top sekarang...ok, pertukaran ilmu secara suka sama suka dgn Yus dari http://cuitcutecake.blogspot.com (adik k.ina http://bzeecake.blogspot.com) yang nk sangat belajaq buat rose tanpa kon...so tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
slice cake yang sedap! dan pavlova yang meruntun jiwa!

Slice cake
stawberry flavour, blueberry flavour, kiwi flavour,
mix fruit topping, chocolate topping ( choose one flavour or topping per set)
36 pcs
RM 40 - RM 45

dan PAVLOVA! dessert orang putih, namapun dessert kan, mesti manis sikit...Tapi MEMANG WAJIB dimakan dgn buah yang sangat banyak dan yang agak masam...so rasanya akan balance...serta sedap di makan dgn krim yang telah "di upgread" supaya lebih sedap dan mengancam...yang nk order pun bulih, yang nk belajar pun boleh ya! =)





Pavlova
topping special milk cream + mix fruit
1 layer RM 60
2 layer RM 100
9"

.:.Rainbow cake.:.

Posted by rani ismail at 8:09 AM 0 comments
Rainbow cake bertemakan birthday....atas permintaan hawa nk kek rainbow yang lebih tinggi...resipi asal kek ini bersaiz 8" tapi rani buat kan 7" jadi keknya lagi tinggi la...tqvvm hawa... =)

Rainbow cake
Topping italian buttercream
Figurine
height 9" +-
2 kg
7"

.:.fondant hantaran cake.:.

Posted by rani ismail at 7:54 AM 0 comments
bertemakan warna pink serta design yang agak simple...tqvvm yasmin...



Chocolate Moist cake
fondant
gumpaste flower
1.5 kg
7"

.:.hantaran cake & hantaran cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 7:42 AM 0 comments
Hantaran cupcakes dan hantaran cakes yang diorder oleh anis...tqvvm anis... =)



Chocolate moist cupcakes
buttercream + gumpaste flower
XL size
9 pcs
RM 100

Red velvet cake
topping special cream cheese
1.5 kg
7"


Red velvet cake
topping special cream cheese
1.5 kg
7"

.:.kek hantaran.:.

Posted by rani ismail at 7:22 AM 0 comments
last minit order dari fariza...fariza pernah order beberapa cake dah sebelum ini...

Chocolate moist cake
filling ganache
buttercream
1.5 kg
7"
RM 90

.:.good luck cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 7:03 AM 0 comments
cupcakes utk pelajar-pelajar k.june yang bakal menduduki spm...tqvvm k.jue..=)


Chocolate moist cupcake
buttercream
80 pcs
s size

.:.angry bird cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 6:36 AM 0 comments
lynn nk angry bird dan topping dgn ganache utk cupcakes angry bird ni...saja buat makan-makan cupcakes ni...tqvvm...

chocolate moist cupcakes
buttercream + ganache
figurine
25 pcs
s size

.:.birthday cake.:.

Posted by rani ismail at 6:15 AM 0 comments
"Nak satu ja angry bird hitam" kata adli sempena tempahan utk kek hari jadi amal... angry bird yang ada kelebihan untuk mengebom! =) tqvvm!

Chocolate moist cake
filling ganache
buttercream
figurine
1.5 kg
7"

.:.chocolate moist cake.:.

Posted by rani ismail at 5:57 AM 0 comments
Asal raya atau teringin sgt nk makan kek, wahida suka sgt kek chocolate ni! tqvm wahida...

chocolate moist cake
topping ganache
1.5 kg
7"

.:.black orest cheese cake.:.

Posted by rani ismail at 5:44 AM 0 comments
antara ciskek yang sgt sedap! ni k.zalinda punya...tqvvm kak! =)


Black forest cheese cake
8"

.:.Rainbow cake & cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 5:33 AM 0 comments
 nk sambut raya dgn rainbow cake...dan juga cupcakes...tqvm lynda....

Rainbow Cake
Topping italian buttercream
2 kg
8"
RM 100
 

Chocolate moist cupcakes
buttercream
s size

.:.kelas chocolate ganache.:.

Posted by rani ismail at 4:57 AM 0 comments
Kelas chocolate ganache bersama k.hani dan fiza....tqvvm...




.:.Red Velvet Cake.:.

Posted by rani ismail at 4:33 AM 1 comments
Tempahan red velvet dari k.yus, azrin dan syuhada, tqvvm, sangat sedap kan? =)



Red velvet cake
Topping special cream cheese
8"

.:.Royal Caramel Cake.:.

Posted by rani ismail at 1:13 AM 0 comments
Next order from wahyu, jiran setaman....order utk besday wifenya! royal caramel cake....cake baru... =)
tqvvm wahyu! =)

Royal caramel cake
2 kg
9"

Sunday, November 13, 2011

.:.birthday cupcakes.:.

Posted by rani ismail at 9:28 PM 0 comments
Salam...
bersiaran dari sg buloh! ok kita apdet order utk sebelum raya, raya dan selepas raya! dan kelas kat Sg. Buloh sekali gus insyaallah...

nia order oleh adli...last minit lorr....tapi kawan-kawan amek jugak order ni walaupun agak sesak napaih...=) tqvm adli =)


chocolate moist cupcake
buttercream
simple decoration
50 pcs
s size

Friday, November 4, 2011

.:.KELAS KEK HANTARAN.:.

Posted by rani ismail at 8:26 AM 0 comments

A'ssalamualaikum...
Kelas kek hantaran akan di adakan Sungai Dua, Pulau Pinang yang dianjurkan oleh Linda Kaori,kepada sesiapa yang berminat untuk join boleh email ke kaori.cake@yahoo.com utk mendaftar kelas ni beserta DEPOSIT sebanyak RM50 ke acc LINDA

Tarikh: 27 NOV 2011 (AHAD)Tempat: LINDA KAORI, SG. DUA PULAU PINANG.Masa: 10.00 pg - 4.30 ptg
Yuran: RM250
Makanan tengahari: Disediakan
Jenis kelas: Kek hantaran (buttercream dan roses) hands on
.

*UTK JOIN KELAS, BOLEH DAFTAR DGN LINDA BERSERTA DEPOSIT*

Peserta perlu bawa: Turn table, pen, flower nail saiz besar, apron, dua helai kitchen towel atau tisu gulung, spatula kek besi saiz sederhana besar , piping bag bersaiz sederhana, gunting kertas saiz sederhana dan cake tester.

Peserta akan perolehi: Resipi kek chococolate moist, resipi buttercream utk sapu, resipi buttercream utk bunga. Kek yang telah siap dihias boleh dibawa pulang.
Design cake: Design moden. Design seperti contoh di atas.
 
Peserta akan mempelajari teknik-teknik berikut:
1.Menghasikan BC yang cantik dan licin.
2.Teknik mudah menyalut icing ke atas kek.
3.Teknik icing cake dgn betul.
4.Teknik kemaskan kek.
5.Teknik licinkan kek.
6.Teknik membuat ros tanpa kon.
7.Teknik hasilkan ros yang berpecah-pecah (real rose)
8.Teknik hasilkan ros bud, half bloom dan full bloom.
9.Teknik memindahkan bunga atas kek dgn betul.

TQVM...

Tuesday, November 1, 2011

.:.Red Velvet Cake.:.

Posted by rani ismail at 10:58 PM 0 comments
Assalamualaikum...
Si baldu merah datang lagi... =)
Dua biji si baldu merah ini merupakan tempahan dari sahabat saya dan kastemer saya...
tqvm a'yan dan tqvm liza... =)

tengok teksturnya, gebu, lembut, moist dan sedap la... apa lagi kan??? mudah sedikit nk pecah atau relai jika tak pandai handle, tapi itu maksudnya gebu dan moist! =)

Di selimuti oleh topping cream cheese yang istimewa...

Ini utk sahabat saya dunia akhirat... ayan...tqvvm
bentuk krim kurang sharp sbb saya "hot mama hand" tapi tak pa alhamdulillah...saya terima seadanya =)

Hat ni pulak order dari kastemer saya...liza...katanya red velvet nih femes sgt la ni, orang kata sedap, tu yang nk try nih... tqvm liza
Red Velvet Cake
Cream cheese special
1.8 kg
8"
RM75

.:.Biskut Gajus.:.

Posted by rani ismail at 9:36 AM 0 comments
A'ssalamualaikum....
yang pesan biskut gajus dah ada ya! boleh self pick up kat rumah rani...

**yang datang kelas lynn hassan pada 12 & 13 nov klau nk order pun bole! tqvvm!**


 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof