Tuesday, October 2, 2012

Hot Day!!!

Posted by rani ismail at 9:21 AM 5 comments
Assalamualaikum...
Salam pagi selasa B),
ok sementara Sarah masih tidoq diulit mimpi, now rani nk cerita pasai Durian crepe dan Japanese crispy cream puff =)
Sarah gebuss macam buah epon =)



ok, now nk cerita pasal durian crepe........ tengok tu sedapppp ooooo, jgn bimbang, rani tak promote klau tak sedap, rani tak juai klau tak sedap, rani tak cerita klau tak sedap, sbb saya adalah seorang yang cerewet bab makan, klau tak sedap memang tak makan, klau dah terbeli dan termakan dan klau tak sedap rani akan kata kt diri sendiri, kali ni ja saya beli dan makan benda ni, no repeat. SAYA SUKA MAKAN BENDA YANG SEDAP WALAUPUN HARGA DIA SEDIKIT MAHAI, MAHAI SIKIT TAK PA JANJI SEDAP  =) so rani nk juai yang sedap ja. Scroll lagi naaaa... =)



Rani ulang sekali lagi, durian crepe ni sgt sedap, klau crepe tanpa durian pun sedappppp just filling cream, ok apa dia crepe ni? crepe tu dlm bahasa France ya, dlm bahasa org putih pancake, dlm bahasa kita lempengggggg, tapi sat, nk bagi tau lempeng kita tebai sikit, tapi crepe yang rani akan juai ni sangat nipih, tebai sikit ja dari kulit bawangggggg, tapi walau nipis susah koyak dan kenyai (elastik) tapi bukan kenyai sangatttt sikit-sikit jaaaaa... =)

Durian cream yang rani juai ni special sbb rasanya mmg sgt sedap, luar biasaaaaa B) kulit yang nipis, lembut, lembap, campuran dari tepung-tepung yang lain dari biasa. bertambah sedap klau makan setelah disimpan di dalam peti ais. Nk lagi sedap, masukkan kat dlm tempat frozen, agak2 dlm 15 minit, kemudian keluarkan, dan makan, durian crepe yang sgt heaven!!!!!

Durian crepe yang sedap ni bertambah sedap dgn inti cream yang di perbuat dari bahan-bahan yang sedap, rasa creamy (tak muak), ala2 ais cream, manis pun sedang-sedang ja, bila anda gigit dan makan bersama kulit, memang rasa yang luar biasaaaaaaa, percayalah. Bagi yang teringin nk makan, jgn lepas peluang nk orderrrrrrrr, sbb yang sedap ja rani juai, yang tak sedap x mau juaiiiiiii

klau berminat nk order ni details iklan dan cara order :

DURIAN CREPE DAY!!!
ONLY FOR SERIUS BUYER!!!

TARIKH : 8 OKT 2012 (ISNIN)

TARIKH AKHIR ORDER :
7 OKT 6 PTG

PICK UP PLACE :
TMN SERAYA, CHANGLUN 

(SELF PICK UP)
PICK UP TIME :
4 PM & ABOVE
JENIS : DESSERT RASA YANG LUAR BIASA

HARGA : RM 10 UTK 5 PCS
PAYMENT : CASH
TO ORDER: JUST SMS NAME, DURIAN CREPE, RM, TIME PICK UP TO 012-4594032 (this number only)


CTH SMS : NABIL RAJA LAWAK, DURIAN CREPE, RM10, 5 PTG





Ok, sat lagi crerita pasai JAPANESE CRISPY CREAM PUFF  pula, Sarah jaga B) 

Sunday, September 30, 2012

Durian crepe & The geng

Posted by rani ismail at 5:30 AM 14 comments
Assalamuaikum...
Luar biasa dan terbaik, baru dan terawal di Kedah dan Perlis ranicakes.com menampilkan produk desert terbaru dan kesedapan luar biasa yg meletopppp!!!!! DURIAN CREPE, JAPANESE CRISPY, FRENCH
VANILLA MILLE CREPE CAKE, dan TIRAMISU MILLE CREPE CAKE


Saturday, September 29, 2012

I'm Back! B)

Posted by rani ismail at 8:39 PM 5 comments
Asalamualaikum...
Waaaa lamanya x update blogggg, ramai yg dh tertanya-tanya ke mana menghilang, hihihihi, walau menghilang order tetap berjalan seperti biasaaaa...=)

Yg nk buat tempahan, sila-sila dan yg nk request class esp PRIVATE CLASS dialu-alukan.
Ok tempahan sebelum raya, raya dan selepas raya will update! Stay tune!

Ok sebelum tu nk sampaikan good news, tp ada yg dah tau kaannnn? Sbb ada yg subscribe kt my personal FB =) saya "menghilang" sekejap disebabkan hihihihi this little cute and cheeky Gurlz! =)))) tgk tuuuu

Sarah my lovely doter

Sunday, July 15, 2012

PAVLOVA HOT DAY DITUNDA

Posted by rani ismail at 6:55 AM 7 comments

ASSALAMUALAIKUM,

MOHON MAAF, PAVLOVA HOT DAYA PADA ISNIN 16 JULAI TERPAKSA RANI TANGGUHKAN, RANI KINI MASIH LAGI BERADA DI KL ATAS URUSAN KECEMASAN YANG TIDAK DAPAT DI ELAKKKAN, MOHON MAAF, TERIMA KASIH.

Wednesday, July 11, 2012

Biskut Raya 2012

Posted by rani ismail at 5:11 PM 7 comments
Assalamualaikum...

*** ok tambah lagi! cruncy nestum, cruncy cornflake, almond london !!! ***
***NK TGK UPDATE CAKE TERBARU SCROLL KE BAWAH =)***

*AGEN:
Alor Setar- Syima (012-4978120)
UUM- Siti Mariam (012-5131298)
UUM- Amran Abdullah (017-5808480)
Perlis- Mimi (019-5583266)
Penang- Suzana (0194741363)


tahun lepas tak dak biskut raya sbb Rani kt India, dah setahun dah, sat ja masa berlalu, Saya sangat RINDU INDIA!!!! so tahun ni biskut-biskut saya menjelma, =)

2012 Rani sajikan biskut yang pernah rani juai dan yang baru, insyaallah semuanya sedap dan cruncy, untuk biskut yang rani hasilkan, rani menggunakan pure butter dan butter terpilih sahaja. Hanya yang sedap dan terpilih Rani sajikan untuk anda! =)




GAJUS
50 PCS RM 27
SANGAT SEDAP!!!!



ROYAL TART NANAS
50 PCS RM 27
SGT SEDAP!!!
PURE BUTTER =)




CRUNCY CORNFLAKE
50 PCS RM 25

SGT SEDAP!
=)

CRUNCY NESTUM
50 PCS RM 25
CRAZY SIMPLE BUT CRAZY TASTY!!!
X BELI RUGIIIII!

ALMOND LONDON
50 PCS RM 25
ALMOND SEBIJI, ATAS TABUR ALMOND NIB YG BANYAK!!! JAMIN!!!

Wednesday, July 4, 2012

wedding nunu

Posted by rani ismail at 11:30 AM 4 comments
tqvvm nunu!
selamat berhoney mooooooooon! =)

purple pink ombre in the making! so excited! =)



Bouquet cupcakes
Fondant
16 pcs
RM 170




chocolate moist cake
buttercream
fresh flower
1.7 kg
7"
RM 150




Ombre buttercream wedding cake package RM 590
all rainbow cake ombre
purple pink theme
10"
7"
free 25 pcs cupcakes
free tier cake
free knife

birthday cupcakes + creampuff

Posted by rani ismail at 10:56 AM 4 comments
tqvvm ct! =)
catchy and drooling my eyes! tengok! =)


creampuff
special filling
16 pcs
RM30



vanilla cupcakes
buttercream
25 pcs
s size

creampuff + mini pavlova

Posted by rani ismail at 10:44 AM 7 comments
thanks wan mimi

mini pavlova
mix fruits
16 pcs
RM 50
creampuff
special filling
25 pcs
RM 30

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof