Wednesday, March 28, 2012

Kelas Kek Hantaran

Posted by rani ismail at 7:48 AM 0 comments

A'ssalamualaikum...
Kelas kek hantaran kini kembali di Mysugarclass Lynn Hassan Sg Buloh Selangor, sebarang pertanyaan berkaitan Kelas boleh email ke myhadiah@gmail.com

*** plg penting, ini merupakan kelas terakhir sebelum Rani bercuti pada bulan May akan datang, bermakna tiada kelas sepanjang May utk outstation, jadi ambil peluang untuk belajar sementara masih ada masa!!! Yang dh daftar, jumpa di sana ya! ***

Nk belajar deko kek seperti design di atas??? Jom joinnnnn! =)

Tuesday, March 27, 2012

Wedding cake

Posted by rani ismail at 3:57 PM 6 comments
Tengs Sharida... Pink + Pepel memang kombo yang sepadan... enjoy when i'm making this cake tapi saya masih lemah dlm menggunakan buttercream yang baru ni, so stress! fighting fighting fighting!



Wedding cake package
Chocolate moist 10"
Red velvet filling cream cheese 8"
free 16 pcs chocolate moist cupcakes
Tier cake
Knife cake
RM 450






birthday cake

Posted by rani ismail at 2:53 PM 0 comments
tengs noraihan...di sebabkan kelewatan confirm edible image, tak dapat tempah edible image kungfu panda...=) last minit buat ja muka kung fu panda yang simple ja... =)
 



Rainbow cake
Italian buttercream
Fondant 2D
8"
2.5 kg
RM 135





kelas kek hantaran

Posted by rani ismail at 2:30 PM 0 comments
Kelas kek hantaran 25/3/2012
sampai menyebai (naik angin) la depa ni buat bunga...hihi, rajin-rajin praktis di rumah naa...tengs Liza dan yanti



pavlova & creampuff

Posted by rani ismail at 2:22 PM 0 comments

thanks syaima...

Cream puff
speciall filling
25 pcs
RM 30
Pavlova
Special milk cream
Mix fruits
RM 70

Saturday, March 24, 2012

kelas kek hantaran

Posted by rani ismail at 5:10 AM 0 comments
Kelas kek hantaran 23 Mac 2012
kebanyakkan mereka adalah silent reader blog Rani...."akhirnya dapat join kelas k.rani" kata mereka... tqvvm...selamat berlatih dan selamat berjaya! moga akan lebih cantik dan lbh mahir! =)


nazza, munirah, shud & k.nor
antara hasil deko mereka.... mereka masih baru.... pasti ada kelemahan...untuk menghasilkan roses yang mekar dan berpecah-pecah rajin-rajin berlatih ya...ingat, "usaha dan challenge ur self" =)

new module! ahad ni Rani ajar modul ni pulak ya!


pavlova

Posted by rani ismail at 4:52 AM 0 comments
Assalamualaikum... tengs shuhada, awak ni putih gebu! =)
*** special!!! siapa order pavlova minggu ni dapat makan buah BLACKBERRY dan RESBERRY! (selagi stok ada) tgk bwh tuuuuu... mahal sgt buah ni, RM 22 hanya utk 170 gm!  1 kg RM 130  =) ***

Pavlova
Mix fruits
Special Milk cream
1 layer8"
RM 45






Thursday, March 22, 2012

wedding cake + hantaran cake

Posted by rani ismail at 3:52 PM 0 comments
Sekali pandang anis ni muka dia macam Juliza adlizan pun ada sikit-sikit...hihi =) terima kasih banyak-banyak kepada anis serta keluarga...keluarga anis yang baik sangat...luv u mak cik =) dan juga tqvm to k.hani, datang tlg pagi tu...rupa-rupanya anis adalah jiran setaman rumah k.hani, dapat tau pada hari kenduri ja...hihihi love u alls!

wedding cake dan hantaran cake yang ditempah oleh anis...design anis yang tentukan...anis memang minta bunga banyak yang kt hantaran tu...bunga rani order ngan Linda serta pertolongan my student...nurul...tqvvm..

nk tgk video anis ada kt sini



Double dutch chocolate cake
Fondant
Roses & orchid special request
7" Diameter
5" Heightt
2.2 kg
RM 300




Double dutch chocolate cake
7"
1.5 kg
RM 200






Topsy turvy cake
All Double dutch chocolate cake
Fondant
10"
7"
3"
13 kg +-
Free cupcakes
Weddding package
RM 550

wedding cake

Posted by rani ismail at 1:39 PM 1 comments
"saya ni klau tgk apa benda ja yang warna pepel mesti tak lepas dari saya..." kata yann...tqvm yann atas order wedding cake ni...tqvvm Yann...

Design request by customer
All double dutch chocolate cake (sedap =))
Fondant
Free 16 pcs cupcakes
Wedding package
10"
7"
3"
10 kg +-
RM 500


creampuff

Posted by rani ismail at 11:46 AM 2 comments
tqvm k.aida...
"Rani, tq so much....sedapppp teramat sgt, hot from oven, fresh, lembut...sedar2 dah tinggai separuh dah....En. Somi kta boleh order lagi in large quantity...(insyaallah nk wat kenduri kesyukuran nanti)..

Creampuff
Special filling cream
25 pcs
RM 30

creampuff + pavlova

Posted by rani ismail at 10:28 AM 3 comments
alhamdulillah akhirnya azira dapat makan pavlova dan cream puff ni selepas beberapa kali terhalang disebabkan kesihatan rani dan kesihatan mil...tqvm azira, mohon maaf di atas apa yang terlah berlaku =)


gebu dan sedap =)

DIY kelas private

Posted by rani ismail at 10:11 AM 0 comments
Seorang dietition....jadi gambar tuan empunya badan tak da la....di rahsiakan...hihihi, so inilah hasilnya kelas kek hantaran, choc indulgence, dan pavlova...tqvm shu...

kata shu " setiap bulan selalunya saya pi secret recipe sebulan sekali dan kami semua akan makan choc indulgence plg kurang seorang satu slice, tapi bila saya dapat tau sesuatu yang tak sepatutnya saya pun dah tak mau makan dan beli" lepas ni bole buat sendiri ya, lebih moist dan sedap =)

kelas bermula awal 8.30 pg dan berakhir hampir jam 6.15 petang, just masa utk solat dan makan...



chocolate indulgence cake, kek hantaran dan pavlova

Kelas kek hantaran di Sg. Dua

Posted by rani ismail at 8:49 AM 0 comments
Terima kasih juga yang tak terhingga pada peserta di Sg. Dua Pulau Pinang....serta penganjur K.ana, terima kasih banyak-banyak sudi jemput rani mengajar di tempat k.ana...tqvvm...sedap gulai ayam pak elias...mohon maaf di atas salah silap serta kekurangan diri Rani, mudah-mudahan anda semua beroleh kejayaan... amin... =)

kelas 17 mac 2012, sehari selepas discharged hospital =)

Sifoo Ana pun turut serta gak =)

antara hasil....tahniah...practise make perfect



Kelas kek hantaran di My Sugar Class

Posted by rani ismail at 8:07 AM 0 comments
Assalamualaikum...
lama tak nampak Rani kan? hihihihi, ada... klau anda semua berada dalam personal fb rani mesti tau apa yang berlaku...ok later kita cerita....meh abiskan apdet yang perlu Rani selesaikan...

Seperti biasa, klau kelas di sg buloh penganjur yang tak asing lagi adalah Lynn Hassan, Sifoo pertama rani...Alhamdulillah terima kasih tak terhingga kepada yang sudi hadir kek kelas demi untuk menambah ilmu hiasan kek, maaf atas kekurangan dan kelemahan Rani, yang terbaik hanyalah pemilik Allahu Rabbi....selamat berjaya semua..

Kelas pada 2 mac


design macam ni 50 - 60 kuntum roses


Kelas pada 3 Mac

 

Rani Canglun Delights Copyright © 2010 Designed by Emila Yusof